Cruisereiziger
Te water lating

Oceania Cruises laat nieuw schip Allura te water in Genua

Oceania Cruises heeft met de tewaterlating een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van haar nieuwe schip Allura op de scheepswerf van Fincantieri in Sestri Ponente, Italië nabij de zeehaven van Genua. Het schip werd vanuit het droogdok naar de afbouwpier gebracht voor de start van de inrichting van het luxueuze interieur.

Het schip werd gezegend door de kapelaan van de scheepswerf, pater Stefano, in een kleine ceremonie ter nagedachtenis aan het recente overlijden van generaal Claudio Graziano, voorzitter van Fincantieri. Caterina Romeo, de madrina van de scheepswerf van Allura en ontwerpster bij de technische afdeling van Fincantieri doopte het schip zoals gebruikelijk en zegende het schip en iedereen die aan boord komt.

“Onze harten en gedachten zijn bij het hele team van Fincantieri nu ze rouwen om het overlijden van generaal Graziano,” aldus Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises.

“Het uitdokken is een belangrijk moment voor iedereen bij Oceania Cruises en Fincantieri, nu we dichter bij de toetreding van Allura tot onze familie komen. Nu we haar casco hebben voltooid, zijn we enthousiast om aan haar interieur te beginnen. We hebben veel spannende verbeteringen op Allura, ons achtste schip, die ons aanbod verder verbetert en Oceania Cruises stevig verankert als het enige ultra-premium cruisemerk.”

Allura begint nu aan de laatste bouwfasen, waarbij de nadruk ligt op haar suites, lounges en restaurants. Allura maakt officieel haar debuut op 18 juli 2025 vanuit Triëst en vaart zes dagen naar Athene en doet dan bestemmingen aan in het oostelijke Middellandse Zeegebied, waaronder Rijeka, Kroatië; Ravenna, Italië; Dubrovnik, Kroatië; en Kotor, Montenegro. Na haar zomerseizoen in het Middellandse Zeegebied zal Allura naar Canada en New England varen voor een reeks reizen in Noord-Amerika voor haar eerste winterseizoen in het Caribisch gebied, met als thuishaven Miami. Als onderdeel van haar inaugurele programma zal Allura ook een unieke vierdaagse reis maken vanuit New York City in september 2025.

Allura is het achtste schip van Oceania Cruises en het tweede schip in de Allura-klasse met een capaciteit van 1.200 passagiers. Het volgt haar zusterschip Vista op, dat in mei 2023 werd gelanceerd.

Hoogtepunten van Allura zijn onder andere:

  • Een nieuwe crêperie aan boord, waar vers gemaakte crêpes en wafels geserveerd worden, evenals ijscoupes in de namiddag;
  • Een luxueuze nieuwe bibliotheek, met muren van glas van vloer tot plafond, grote stoelen en pluche meubilair, gelegen op een steenworp afstand van LYNC Digital Center, het digitale en sociale centrum van het schip, evenals het populaire Horizons;
  • Een chef-kok voor elke 10 passagiers en 50% van de bemanningsleden zijn betrokken bij het culinaire aspect;
  • Vijf specialiteitenrestaurants, waaronder de nieuwste restaurants van de rederij, Ember en Aquamar Kitchen, zonder bijbetaling;
  • 1.200 passagiers worden bediend door 800 bemanningsleden; twee bemanningsleden voor elke drie cruisereizigers.
  • De ruimste standaard hutten op zee, met 27 vierkante meter.
  • Honderden excursies en tours om uit te kiezen op elke afvaart.
  • Verrijking aan boord, waaronder kunstlessen in de Artist Loft van Oceania Cruises, talloze gastsprekers en sommelier demonstraties tijdens exclusieve ‘Sommelier’s Choice’ en ‘Cellar Master’s Classic Wine Pairing Luncheons’.
  • Een uitgebreid Culinary Center en bijbehorende Chef’s Studio, waar culinaire recepten worden gedeeld door de chef-koks aan boord.
Wil jij cruisen met de nieuwe Allura? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger