Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Disney Cruise Line lanceert begin 2029 een nieuw schip in Japan

Disney Cruise Line zal begin 2029 een nieuw schip lanceren in Japan, waardoor het totaal aantal schepen in de vloot op negen komt. Het nieuwe schip zal worden geëxploiteerd door Oriental Land Company, die Tokyo Disneyland beheert. Het zal worden gebouwd op de Meyer Werft scheepswerf in Papenburg en wordt een zusterschip van de Disney Wish.

“Oriental Land zal haar knowhow uit de themaparkbusiness gebruiken om grenzen te blijven verleggen en familie-entertainment op zee te bieden vol inspiratie en verrassing,” zegt Yumiko Takano, voorzitter en CEO van Oriental Land Co.

Het schip wordt geregistreerd in Japan en zal daar het hele jaar door opereren. Disney verwacht dat het schip ongeveer 1.250 hutten zal hebben en zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG).

“Disney Cruise Line heeft ambitieuze plannen om familievakanties en Disney storytelling naar meer gasten over de hele wereld te brengen dan ooit tevoren,” zegt Josh D’Amaro, voorzitter van Disney Experiences. “We zijn verheugd om het succes van deze uitbreiding voort te zetten als we samenwerken met Oriental Land Co. om een andere uitgesproken Disney vakantie-ervaring te introduceren aan gezinnen en fans in Japan.”

De Meyer Werft leverde in 2022 de Disney Wish, het eerste schip in de Wish-klasse, op aan Disney Cruise Line. De twee andere zusterschepen Disney Treasure en Disney Destiny zijn momenteel in aanbouw in Papenburg en zullen in 2024 en 2025 worden opgeleverd.

Interesse in cruisen met Disney Cruise Line? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger