Cruisereiziger

Falmouth

Falmouth

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan bij de cruiseterminal van Falmouth, dat is gelegen op een soort driehoekig schiereiland ten noordoosten van het centrum.

Afstand naar het centrum

Je kunt lopend het centrum dat volledig opgeknapt is. Het cruiseterminal gebied heeft overigens al winkels en restaurants voor alle cruisepassagiers. Vooral rederij Royal Caribbean investeerde in deze nieuwe haven (2010 geopend). Veel schepen van Royal Caribbean en zusterrederijen (Celebrity Cruises en Azamara) komen naar deze haven.

Wat is er te zien in Falmouth?

Falmouth ligt net als cruisehaven Montego Bay aan de  noordkant van het eiland. Ze liggen op ongeveer 30 minuten rijden van elkaar, waarbij Falmouth meer naar het Oosten ligt. De volgende cruisehaven, Ocho Rios, ligt weer een uur verder rijden naar het Oosten.

Doordat Falmouth feitelijk de middelste cruisehaven is, kan je gemakkelijk naar allerlei bestemmingen en attracties in de buurt. Dichtbij gelegen ligt wel de Martha Brae rivier waar je met een bamboevlot geleid door een kapitein de kabbelende rivier af kunt varen. Als een Venetiaanse gondelier begeleidt je ‘raft-captain’ je naar het eindpunt van deze, ongeveer 90 minuten durende, tocht. Geniet onderweg van een verse kokosnoot, een frisdrankje of een echte ‘Red Stripe’, het lokale biertje.

Wil je iets meer actie, dan kan je ook op een grote opblaasbare band over een nabijgelegen rivier. Alle rederijen bieden deze excursies aan.

Kijk zeker ook even bij de cruisehavens van Montego Bay en Ocho Rios voor excursietips of lees 5 tips voor een bezoek aan Jamaica: Meer dan alleen Reggae.

Bekijk welke cruises naar Falmouth gaan:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Lees het laatste cruisenieuws over Falmouth

Fotocredits: Alle afbeeldingen zijn afkomstig van het Jamaica Tourist Board.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger