Cruisereiziger

Eidfjord

Eidfjord

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan op een kade in Eidfjord.

Afstand naar de stad

Op wandelafstand heb je alle faciliteiten bij de hand. Een klein VVV kantoor (gratis Wifi, ook in het hotel tegenover kade) ligt bij de uitgang van de kade.

Bezienswaardigheden/excursies

Eidfjord is een kleine, compacte plaats met 900 inwoners aan het einde van het schitterende Hardangerfjord.  Het plaatsje zelf heeft niet veel om het lijf; hotel, camping, alles op loopafstand vanaf de plaats waar het schip afmeert.

Bezienswaardigheden in de regio zijn (per bus vanuit dorp of excursie van rederij) de Voringfossen waterval en de Sysen dam en Sima waterkrachtcentrale. Net buiten Eidfjord zelf is het Hardangervidda natuur centrum, een tentoonstelling over de Noorse natuur, klimaat en milieu. Ook is het mogelijk bij Ovre Eidfjord bij “FlatEarth Adventures”, wat actievere bezigheden te doen, zoals rafting op de nabij gelegen rivier de Bjoreio, een aanrader.

Het is mogelijk om in het Eidfjord een (zee) kano tocht te doen, maar meestal is dit een scheepstour. Fietsen huur je in het hotel tegenover de kade of in het VVV kantoor. Er rijdt bovendien een touristisch treintje.

Tip! Regel vooraf je excursies, goedkoper en wees zeker van een plek!

 

Kijk welke cruises naar Eidfjord gaan:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Lees het laatste cruisenieuws over Eidfjord

Met dank aan Jeroen voor deze informatie.

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

4 gedachten over “Eidfjord

 • Goedemiddag,
  Kunnen wij voor 11 september een plaats in de bus reserveren die naar de watervallen gaat? Onze cruise met de Hollandamericalijn is van 07:00 – 15:00 uur in Eidfjord.

  Vriendelijke groet,
  Jan de Vries

  Beantwoorden
 • Dag Jan,

  ik heb je even een persoonlijk berichtje gestuurd via de mail.

  hartelijke groet, Miriam

  Beantwoorden
 • Beste mensen,

  Kunnen wij voor 22 juli 2024 twee plaatsen in de bus reserveren die naar de watervallen gaat? Onze cruise met de Holland Americalijn is van 07:00 – 15:00 uur in Eidfjord.
  En hoever is het vanaf het schip naar jullie opstappunt voor de excursie?

  Vriendelijke groet,
  André en Petra van Wijk

  Beantwoorden
  • Dag André en Petra,

   Wij organiseren zelf geen excursies, maar verwijzen door naar Get YourGuide hiervoor: via https://bit.ly/49cy43m kom je hier.

   met hartelijke groet, Miriam

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger