Cruisereiziger

Gran Canaria

Gran Canaria

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan in de haven van Las Palmas. Er zijn drie plekken voor cruiseschepen. Ze liggen aan de lange kade waarnaast industriële activiteiten zijn en veel ferry’s vertrekken. Er is een mooie cruiseterminal met incheckmogelijkheden en standaardvoorzieningen.

Gran Canaria als startpunt van je cruise

Gran Canaria is een populaire en goed bereikbaar eiland. Vanuit Gran Canaria starten vrijwel alle cruises, daarnaast ook een aantal in Tenerife. Het vliegveld ligt aan de oostkant van het eiland. Cruiseschepen starten in Las Palmas, dat op zo’n half uur rijden ligt met de transferbus vanaf het vliegveld. Een transfer is erg handig maar je kunt ook buslijnen 60 of 91 nemen die naar Las Palmas gaan (busstation). Dat raad ik je meer aan als je een dag eerder komt.

Tip! Ga een dag eerder en geniet alvast van het heerlijke eiland. Kijk voor een hotel hier.

Wil je de stad Las Palmas in? Je kunt met lopend (een winkelcentrum is dichtbij), met de taxi of met de regionale bus op pad. Deze vertrekken vooraan de terminal. Daarnaast zijn er ook hop-on-hop-off bussen. Alle openbaar vervoermogelijkheden zie je hier.

Bekijk welke schepen in de komende winter van naar de Canarische Eilanden varen:

Overzicht schepen
 

Afstand naar Las Palmas

Je staat lopend binnen 5 minuten in Las Palmas.

Wat is er te doen op Gran Canaria?

Las Palmas biedt diverse musea aan. Onder andere het Museum Naval en het Technologisch Museum. Dichtbij op 4 straten afstand van de terminal ligt het zandstrand van Las Canteras. Wil je graag rondstruinen in de stad, dan kan je de boulevard op of ga naar het oude wijkje Vegueta met nauwe straatjes en een kathedraal.

Heb je wat langer op Gran Canaria? Neem dan de Hop-on-Hop-off bus of ga naar de beroemde duinen van Maspalomas. Bijzonder is ook de oude krater op het eiland in de buurt van wijngaarden. Het natuurgebied in de krater, Caldera de Bandama, kan je lopend verkennen.

Voor kinderen is het aquarium dichtbij de terminal erg leuk en natuurlijk het zandstrand van Las Canteras.

Bekijk de volgende leuke activiteiten in Las Palmas en op het eiland:

 

Wil je ook een cruise maken naar of vanaf Gran Canaria?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Lees het laatste cruisenieuws over Gran Canaria

Cruisereiziger