Cruisereiziger

Marseille

Terug naar BestemmingenFrankrijk

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan in de haven van Mole Leon Gourret. Deze kade ligt midden in de industriehaven op 10 kilometer van het centrum van Marseille.

Afstand naar stad

Wanneer cruiseschepen aanmeren, worden er over het algemeen shuttlebussen aangeboden. Afhankelijk van de cruisemaatschappij betaal je ervoor. Een taxi is een goed alternatief (ca. 25 euro). Ook rijden er stadsbussen die starten als je uit het cruisegebied bent (1,5 km volg een groene wegmarkering, bij de uitgang van de haven de weg omhoog en bovenaan het viaduct is de bushalte), bus nr 35 (1,50 euro) brengt je naar het centrum van de stad. Klik hier voor de complete route van lijn 35.

Start je cruise vanuit Marseille!

Bij een aantal rederijen zoals MSC Cruises, Costa Cruises en Pullmantur, kan je in Marseille inschepen voor je Middellandse Zee cruise. Je kunt uiteraard met de auto naar Marseille, in de zomer met de rechtstreekse Thalys of met het vliegtuig. Onze voorkeur is de Thalys! Binnen een dag (zeven uur) treinen ben je gearriveerd in Marseille St. Charles station. Pak lekker een Frans hotel en geniet nog even van Marseille voordat je de dag erna aan je cruise begint.

Bezienswaardigheden in Marseille

Marseille is een stad met vele gezichten in de afgelopen jaren. Als Culturele Hoofdstad van 2013 heeft de stad een ware metamorfose ondergaan. Wat je zeker moet zien, is de Oude Haven met de vele jachten en een veerpontje dat voortdurend heen en weer vaart, de Kathedraal (reken wel op een flinke klim!) en de vele winkelstraten.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruiseschepen naar Marseille gaan:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over Marseille

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *