Cruisereiziger

Havana

Terug naar Midden-Amerika  – Cuba

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan bij de terminal Sierra Maestra Terminal. Hier meren ook veerboten aan. De kades liggen in een grote binnenhaven.

Afstand naar stad

Je komt vrijwel direct aan in de bruisende straten van Havana. Lopend kom je direct in de wijk waar bijvoorbeeld het overheidsgebouw El Capitiolio staat (15-20 minuten lopen vanaf de haven).

Bezienswaardigheden/excursies

De hoofdstad Havana ligt op slechts 145 km van Key West, het zuidelijkste puntje van Florida. Nog steeds heeft Havana de typische sfeer: snoepgekleurde vintage auto’s, muzikanten die overal spelen, sigaar rokende en rumdrinkende locals met als achtergrond talloze palmbomen. Niet voor niets stond Havana bekend in de vorige eeuw als het ‘Parijs van de Caribbean’. De stad is redelijk veilig om in rond te struinen. Taxi’s zijn goedkoop en het loont eigenlijk alleen om een auto te huren als je wat verder het binnenland in wilt.

Hoogtepunten in de stad zijn bijvoorbeeld de 16e eeuwse burcht Castillo del Morro en Oud Havana (Vieja Habana) met talloze pleinen en bijzondere gebouwen.

Cubaanse kunst krijgt op vele plekken de aandacht, zoals in het Fabrica de Arte of ga naar het Bellas Artes Fine Arts Museum.

De rederijen bieden talloze excursies aan naar de traditionele plantages en sigarenfabrieken. Je kunt onder andere naar Las Terrazas, een UNESCO werelderfgoed met dorp en groot natuurreservaat. Een originele tour is een dagexcursie in het teken van schrijver Ernest Hemingway die hier 20 jaar leefde.

Welke cruises gaan naar Havana?

Vrijwel elke rederij mag inmiddels vanuit Amerika rechtstreeks naar Cuba varen. Dit zijn wel de wat kleinere schepen omdat ze anders niet kunnen aanmeren.

Cruises naar Havana zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Havana