Bari

Terug naar BestemmingenItalie

Aanlegplaats

De cruiseterminal van Bari ligt direct naast de oude stad. De terminal bestaat ook uit ferrykades. Het cruiseterminal gebouw heeft twee verdiepingen met een aantal kleine winkeltjes.

012Afstand naar stad

In vijf minuten bereik je lopend het einde van het havengebied en daarmee het begin van de oude stad van Bari. Wanneer je de grote straat oversteekt en in een van de steegjes loopt, bevind je je midden in de oude wijk. Bij het verlaten van het havengebied  worden verschillende tours aangeboden met minitreintjes (variërend in prijs van 10-20 euro per persoon). Bovendien bevindt zich een fietsenverhuur net voor de uitgang van het havengebied. Zij bieden verhuur aan, maar ook begeleide tours onder leiding van een gids.

Bezienswaardigheden/excursies

Het oude centrum is in ongeveer twee uur te bekijken. Bezoek het fort, twee oude kerken en het pastastraatje. Het oude centrum bestaat uit vele kleine straatjes.

De belangrijkste bezienswaardigheid zijn de kenmerkende Trulli huizen in deze regio. Deze zijn gebouwd huizen in Trulli, gebouwd van kalksteen en met een kegelvormig dak. Vanaf je schip worden er excursies naar deze dorpen georganiseerd.

Wil je fietsen in Bari? Vooraf kan je in Nederland al een Nederlandstalige fietstour boeken of fietsen huren. Bari is een leuke stad om in rond te rijden. Mooie straatjes en verborgen pleinen. Een ideale fietsbestemming.

Meer over fietsen in Bari
Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Kijk welke cruiseschepen naar Bari gaan:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Het laatste cruisenieuws over Bari