Alesund

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan midden in de stad aan de cruiseterminal.

Afstand naar het centrum

Op wandelafstand heb je alle faciliteiten bij de hand. Direct op de steiger is een VVV punt gelegen. Een busstation ligt tegenover de terminal.

Bezienswaardigheden/excursies

Alesund heeft 45.000 inwoners en is een van de meest belangrijke visserijhavens van Noorwegen. Het is een overzichtelijk stadje, met een leuk, kleurrijk centrum. Na een verwoestende brand in 1904 werd de stad compleet heropgebouwd, in een unieke Art Nouveau / Jugendstil stijl. In het cruiseseizoen – van begin mei tot eind september – rijden Hop-on-Hop-off bussen rond. Bezoek bijvoorbeeld na 418 treden klimmen de ‘berg’ Aksla voor een schitterend uitzicht over de stad. Op afstand van 3 kilometer van de cruiseterminal ligt het aquarium, dat ook met de Hop-on-Hop-off bus te bereiken is of met lokale bus nr 618.

Het openlucht museum van Alesund, het Sunmore museum, ligt op 5 kilometer afstand. Deze is te bereiken met lokale bus (618 of 624), vertrekkend tegenover de steiger. De bus kost ongeveer 4 euro voor een enkeltje, dit kan in de bus (contant of met Maestro pin) worden betaald. Een kaartje voor het museum is ongeveer 8 euro en er is gratis Wifi.

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie op het forum achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

Met dank aan Jeroen voor deze informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​