Cruisereiziger

Geiranger

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Aanlegplaats

Na een prachtige tocht door de fjord van Geiranger, gaan cruiseschepen voor anker in de baai voor Geiranger. Het is over het algemeen vrij vol met enkele cruiseschepen op een dag.

Afstand naar Geiranger

Met tenderboten meer je aan op een van de speciaal ingerichte tenderbootkades. Binnen enkele minuten sta je in Geiranger.

Wat zie je in Geiranger?

De Geirangerfjord is een belevenis. Zorg dat je vroeg uit bed bent en kunt genieten van al het natuurschoon. De fjord is namelijk niet voor niets een wereldnatuurerfgoed van UNESCO. Op een groot aantal cruiseschepen mag je gedurende deze tocht van een paar uur, op de boeg staan van je schip. Dit zorgt voor een nog mooiere belevenis. Mis zeker de watervallen niet, onder andere de Zeven Zusters.

Het kleine Geiranger heeft slechts 300 inwoners die voornamelijk leven van het toerisme. je vindt er dan ook enkele hotels, campings en veel chaletverhuur. Geiranger biedt een fjord bezoekerscentrum (lopend te bereiken door de slingerende weg naar boven te volgen) waar tegen betaling een interessante tentoonstelling bezocht kan worden. daarnaast is er een souvenirwinkeltje, een cafetaria en speelmogelijkheden voor de kinderen op het grasveld.

De mooiste uitzichtspunten kunnen worden bereikt met een hop on hop off bus die vanuit het dal naar boven rijdt. Wandelaars gaan naar het hoger gelegen wandelgebied. Vanaf het fjordcentrum is een wandelroute aangegeven (met rode paaltjes, behoorlijk niveau) de berg op. In het dorp zijn kano’s te huur voor een tochtje in de baai.

Excursies die door cruisemaatschappijen worden aangeboden zijn bustochten naar de Fjord, sportieve acties als begeleid wandelen en kanoën.

Voor meer info over Geiranger ga je naar de website van Geiranger Tourist Information.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

 

Kijk welke cruises naar Geiranger gaan:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Geiranger

Lees wat Cruisereiziger zelf heeft gedaan in Geiranger op de Blog van de Celebrity Infinity.

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *