Het mysterie van Friends of Bill W en Dorothy?!

Tijdens een cruise zijn er, vooral op zeedagen, genoeg dingen te doen zoals een cursus handdoek vouwen, cocktails maken, karaoke, bingo spelen enz.  Eén van de dingen die mij opvielen op mijn eerste cruise waren bijeenkomsten van Friends of Bill W en van Friends of Dorothy. Wat waren dat toch voor vriendengroepen?! Hoorden die mensen bij een gezelschap of vrijgezellenfeest?

Al tijdens de eerste cruise kwam ik erachter dat de bijeenkomsten van Friends of Bill W te maken hadden met de Anonieme Alcoholisten (AA). Geen cocktailpartijtje dus.

Dorothy

De Friends of Dorothy bleven een vraagteken, totdat ik besloot, inmiddels twee cruises verder, het aan een ober bij het zwembad  te vragen. Tot mijn verbazing wist hij het ook niet, maar ging direct in een drafje naar zijn collega’s om daar te informeren. En wat bleek … in de bijeenkomsten van Friends of Dorothy kan de LGBT community elkaar ontmoeten. Niks spannends voor ons nuchtere Hollanders, maar wellicht wel voor de Amerikaanse cruisepassagiers.

Goed om te weten dat deze bijeenkomsten in het programma staan vermeld!

Welke rederijen zijn het meest geschikt voor de LGBT+ community?

Uiteraard ben je op elk schip welkom! Van collega’s uit de reiswereld heb ik horen zeggen dat vooral Celebrity Cruises zeer gastvrij is. De rederij ontving in het verleden daarvoor een aantal prijzen. Je kunt bij hen bijvoorbeeld ook trouwen. Meer informatie lees je hier.

Wil je graag met alleen maar LGBT’ers/gay couples aan boord? Dan zijn wellicht de cruises van Atlantis Events wat voor je.

Heb je tips voor andere rederijen? Laat het ons weten!  

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Het mysterie van Friends of Bill W en Dorothy?!

 • 5 maart 2010 om 11:46
  Permalink

  Dus jij kunt je nieuwsgierigheid ook niet bedwingen!

  Maar blijkbaar is er heel wat meer op zo’n schip gaande dan je in eerste instantie zou denken 😉

  Trouwens, leuke blog, complimenten voor de site 😀

  groetjes Evelien

Reacties zijn gesloten.