Wat betekent all-inclusive op een cruise?


Men zegt regelmatig, op een cruiseschip is alles all-inclusive! Maar is dat ook zo? Nee, zeker niet meer. Net als in hotels op het vasteland betekent all-inclusive alleen dat je op gezette tijden je hapje en je drankje krijgt. Het ontbijt , lunch en diner zijn altijd inbegrepen, maar, en daar komt de eerste uitzondering, het dineren in de specialiteitenrestaurants kost over het algemeen extra. De cruiseschepen proberen met de specialiteitenrestaurants een extra restaurantbeleving mee te geven. Norwegian Cruise Line is voorloper, zij hebben ruim 10 restaurants waarvan je er om en nabij voor 5 extra moet betalen. Dat kan een kleine bijdrage zijn van 5 dollar tot en met 25 dollar. ‘Gratis’ is en blijft op de schepen het hoofdrestaurant waar je bediend wordt aan tafel.

Verder zijn de drankjes de gehele dag door een verhaal apart. Veelal heb je in je eigen hut een koffieapparaat waar je koffie en thee kan zetten.  Op het schip zijn door de cruisemaatschappijen koffie- en thee punten (ook water, ijsthee zonder suiker en beperkt sap) opgezet, waar je gedurende de dag drankjes kan halen. Deze drankjes zijn inbegrepen in de prijs. Wil je echter een lekkere cappucino of net een sinas of cocktail meer, dan zul je deze moeten kopen (al dan niet met een afkoopprijs per dag, een knipkaart of andere initiatieven). Laat je goed informeren over de mogelijkheden en wat er al dan niet all-inclusive is.

Facebook reacties