Restaurants en drankjes op een cruise

Men zegt regelmatig, op een cruiseschip is alles all-inclusive! Maar is dat ook zo? Nee, zeker niet (meer).

Zijn alle restaurants inclusief?

Cruisen op een cruiseschip betekent dat veel restaurants aan boord bij de prijs inbegrepen zijn. Op gezette tijden openen het buffetrestaurant, de grill of het hoofdrestaurant.  Het ontbijt, lunch en diner zijn altijd inbegrepen, maar, en daar komt de eerste uitzondering, het dineren in de specialiteitenrestaurants kost over het algemeen extra.

Cruiseschepen proberen met de specialiteitenrestaurants een extra restaurantbeleving mee te geven. Norwegian Cruise Line is voorloper, zij hebben ruim 10 restaurants waarvan je er om en nabij voor 5 extra moet betalen. Dat kan een kleine bijdrage zijn van 5 dollar tot en met 25 dollar. ‘Gratis’ is en blijft op de schepen het hoofdrestaurant waar je bediend wordt aan tafel.

Tip: Wil je wel graag in de specialiteitenrestaurants dineren? Kijk dan of er een diner-pakket beschikbaar is bij het boeken van je cruise of aan boord.

Drankjes

Verder zijn de drankjes de gehele dag door een verhaal apart. Soms heb je in je eigen hut een koffieapparaat waar je koffie en thee kan zetten.  Het gros van de rederijen heeft dit echter niet. Op het schip zijn dan koffie- en thee punten (ook water, ijsthee zonder suiker en beperkt sap) opgezet, waar je gedurende de dag drankjes kan halen. Deze drankjes zijn inbegrepen in de prijs. Deze staan vaak nabij het buffetrestaurant en/of buitenzwembad.

Wil je echter een lekkere cappuccino of net een sinas of cocktail meer, dan zul je deze moeten kopen (al dan niet met een afkoopprijs per dag, een knipkaart of andere initiatieven). Laat je goed informeren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld een drankpakket waarbij bijvoorbeeld softdrinks zijn inbegrepen of ook alle alcoholische drankjes.

Wijn automaat

Rederijen vragen soms een flink bedrag per persoon per dag, dus bereken eerst of je het bedrag eruit ‘krijgt’.

Drankprijzen

Drankprijzen liggen vrij hoog op een cruiseschip. Met name de alcoholische dranken zijn erg prijzig. Een glas wijn kost al snel 7 of 8 euro per glas. Een fles wijn 25 euro.

Meer over drankprijzen & -pakketten bij (klik verder):

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.