Achter de schermen kijken

Heb je altijd al eens achter de schermen willen kijken op een cruiseschip tijdens je cruise?

Verschillende cruisemaatschappijen bieden tours aan op hun schepen. Bij Celebrity Cruises kan je onder de naam Celebrity Inside Access een tour boeken. Voor het pittige bedrag van 150 dollar per persoon krijg je in drie uur een uitgebreide rondleiding door verschillende dekken van het schip. Je gaat naar de brug, naar de coulissen van het theater, de machinekamer, ankerruimte, de keuken en een aantal crew-ruimtes. De tour bevat ook een uitgebreide lunch met wijn. De excursie kan overigens alleen op zeedagen geboekt worden. Je moet er wel snel bij zijn want slechts 15 mensen kunnen mee. Een andere tour die aangeboden wordt, voor 75 dollar per persoon, is een bezoekje aan de brug en een herinneringsfoto met de kapitein. De tour duurt een uur.

Andere cruisemaatschappijen waar je al achter de schermen kon kijken, zijn Royal Caribbean Int. en Princess Cruises. Bij hen betaal je ook 150 euro voor de tour. Bij Norwegian Cruise Line worden ze eveneens aangeboden, voor 55 dollar per persoon.  Voor 55-95 dollar (afhankelijk van het schip) mag je bij Carnival Cruise Line onder andere de keuken bezoeken, machinekamer, crew-ruimtes, recycling en de brug.

De tours worden op zeedagen aangeboden. Vaak maar 1 of 2 keer tijdens een cruise, dus let goed op wanneer ze worden aangekondigd in de dagelijkse programma’s.

Gratis een tour doen?

Wanneer je bij bepaalde rederijen een suite boekt, heb je de mogelijkheid om aan een VIP tour mee te doen. Het boeken van een suite is overigens nooit de garantie op een tour!

Ga met Cruisereiziger op tour naar:

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)