Achter de schermen kijken

Heb je altijd al eens achter de schermen willen kijken op een cruiseschip tijdens je cruise

Verschillende cruisemaatschappijen bieden tours aan op hun schepen. Bij  Celebrity Cruises kan je onder de naam Celebrity Inside Access een tour boeken. Voor het pittige bedrag van 150 dollar per persoon krijg je in drie uur een uitgebreide rondleiding door verschillende dekken van het schip. Je gaat naar de brug, naar de coulissen van het theater, de machinekamer, ankerruimte, de keuken en een aantal crew-ruimtes. De tour bevat ook een uitgebreide lunch met wijn. De excursie kan overigens alleen op zeedagen geboekt worden. Je moet er wel snel bij zijn want slechts 15 mensen kunnen mee. Een andere tour die aangeboden wordt, voor 75 dollar per persoon, is een bezoekje aan de brug en een herinneringsfoto met de kapitein. De tour duurt een uur.

Andere cruisemaatschappijen waar je al achter de schermen kon kijken, zijn Royal Caribbean Int. en Princess Cruises. Bij hen betaal je ook 150 euro voor de tour. Bij Norwegian Cruise Line worden ze eveneens aangeboden, voor 55 dollar per persoon.  Voor 55-95 dollar (afhankelijk van het schip) mag je bij Carnival Cruise Line onder andere de keuken bezoeken, machinekamer, crew-ruimtes, recycling en de brug.

De tours worden op zeedagen aangeboden. Vaak maar 1 of 2 keer tijdens een cruise, dus let goed op wanneer ze worden aangekondigd in de dagelijkse programma’s.

Gratis een tour doen?

Wanneer je bij bepaalde rederijen een suite boekt, heb je de mogelijkheid om aan een VIP tour mee te doen. Het boeken van een suite is overigens nooit de garantie op een tour. 

Wil je een keuken-tour alvast zien? Klik hier op een video van de Celebrity Eclipse

 

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.