Cruisereiziger
Benoemingen

Stein Kruse benoemd tot CEO van de Holland America Group

Stein Kruse

Stein Kruse, President & CEO van Holland America Line en Seabourn is afgelopen week door Carnival Corporation & plc benoemd tot CEO van de Holland America Group. Vanaf 1 december 2013 krijgt Kruse, naast zijn huidige verantwoordelijkheden voor Holland America Line en Seabourn, de volledige verantwoordelijkheid over Princess Cruises en Holland America Princess Alaska land operations. Kruse zal in zijn nieuwe functie rapporteren aan Arnold Donald, directeur en CEO van Carnival Corporation & plc. “Dit is een mooie kans voor Stein. De ervaring en het track record van effectief leiderschap dat hij meebrengt, beloofd veel goeds voor onze toekomst,” aldus Donald.

De nieuwe Holland America Line Group beschikt wereldwijd over 41 cruiseschepen met meer dan 36.000 werknemers, die jaarlijks meer dan 25 miljoen cruisedagen verzorgen. In zijn nieuwe rol zal Kruse vanaf 1 december ook de plaats van Mickey Arison innemen als voorzitter van de directie van MANCO. Dit is de organisatie die, vanuit het Verenigd Koninkrijk, verantwoordelijk is voor alle activiteiten van Carnival Australia, inclusief P&O Cruises, de belangrijkste cruisemaatschappij op de Australische markt.

Kruse is zijn carrière bij Holland America Line in 1999 in Seattle begonnen, als senior vice president Fleet Operations met de verantwoordelijkheid voor Operations and Newbuilding. In 2003 werd hij benoemd tot directeur en Chief Operating Officer en op 1 december 2004 tot Chief Executive Officer. In januari 2011 werd Kruse voorzitter van Seabourn en verhuisde het zakelijke hoofdkantoor van Miami naar Seattle.

Onder leiding van Stein, zijn Holland America Line en Seabourn tot bloei gekomen. Hij implementeerde HAL Signature of Excellence, het initiatief ter verhoging van de kwaliteit en service aan boord van de schepen van Holland America Line, en creëerde een programma op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu. Daarnaast heeft Stein de inspanningen van Holland America Line op het gebied van liefdadigheid verbreed en werknemers aangemoedigd om zitting te nemen in directies van non profit organisaties.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger