Cruisereiziger
Ongeval

Chinese vissers bedanken Costa Cruises voor redding

Costa VictoriaBegin november redde de Costa Victoria in de Zuid-Chinese zee 12 vissers van hun brandende schip. Donderdag kwamen zij naar Hainan Island om de kapitein en de bemanning te bedanken. De Costa Victoria was op weg van Hong Kong naar Sanya toen de eerste stuurman de in moeilijkheden verkerende vissersboot in het oog kreeg. De kapitein besloot daarop van koers te veranderen en assistentie te verlenen. De vissers werden aan boord genomen waar zij een medische behandeling kregen. Hierna heeft de Costa Victoria actief gezocht naar nog vermiste vissers, samen met een helikopter van de Sanya Hainan Island kustwacht, die inmiddels ter plaatse was. Na toestemming van de lokale autoriteiten, vervolgde de Costa Victoria haar koers en bracht de 12 vissers veilig terug naar Sanya Hainan Island.

De 12 geredde vissers namen later contact met Costa Cruises op omdat zij de kapitein en zijn team persoonlijk wilden bedanken. Tijdens het bijzondere weerzien met de kapitein van de Costa Victoria, Paolo Viscafe, en zijn bemanning sprak een van de vissers: ‘Namens de bemanning wil ik mijn diepste dankbaarheid betuigen voor de redding die op het meest cruciale moment kwam, en waardoor wij een tweede kans kregen in deze wereld. Jullie heldhaftige ingrijpen heeft ons hier gebracht.’

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!