Cruisereiziger
BouwReparaties & Werfbezoek

Meyer Werft viert 220e verjaardag in Papenburg

Luftaufnahme_Meyer_Werft_2012_W708 @Meyer Werft
foto: Meyer Werft

Scheepsbouwer Meyer Werft viert woensdag haar 220e verjaardag. In januari 1795 werd de werf onder de naam Thurm Werft in Papenburg opgericht door Willm Rolf Meyer. Op het voormalige terrein staat nu een hotel en het gemeentehuis van de Duitse stad. De werf is vandaag de dag in het bezit van de zesde en zevende generatie van de familie. Het wordt beheerd door Bernard Meyer, Dr. Jan Meyer en Lambert Kruse. In de jaren ’80 maakte de Meyer Werft een succesvolle entree op de cruisemarkt. Het eerste grote project was het cruiseschip MS Homeric (momenteel de Thomson Dream) voor de rederij Home Lines. Op dit moment is de Meyer Werft naast Papenburg ook actief in Rostock-Warnemunde (riviercruiseschepen) en Turku (cruiseschepen en veerboten).

Meer informatie over de geschiedenis van het bedrijf is te vinden op de website van Meyer Werft en in het bezoekerscentrum bij de werf, dat in maart van dit jaar weer heropend wordt als nieuw scheepsbouw-ervaringscentrum.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!