Meyer neemt voor 100% Meyer Turku in Finland over

TurkuMeyer verwerft alle aandelen van de Meyer Turku werf in Finland. In september 2014 verworf de Duitse firma Meyer al 70% van de aandelen van de voormalige werf van STX Europe. De overige 30% waren nog in handen van de Finse staat. De Finse economieminister JanVappavuori is blij met deze ontwikkeling omdat de Finse staat van meet af aan afscheid wilde nemen van de werf.

“We zijn erg blij met de positieve ontwikkeling van de werf in Turku. Een goed gevulde portefeuille order en de samenwerking met Finse leveranciers stemmen ons positief. We zijn verheugd te zien dat Meyer dit vertrouwen deelt. Ze hadden een goede start en brengen veel nieuwe opdrachten naar Turku. Ik feliciteer het gehele team van Meyer Turku dan ook,” zegt economie minister Jan Vapaavuori.

“Door de nauwe samenwerking tussen de werven in Turku, Papenburg en Rostock kunnen alle vestigingen profiteren en veel synergie genereren,” verklaart Bernard Meyer, directeur van de Meyer Werft vestiging in Papenburg.

In Finland worden de komende jaren tenminste drie cruiseschepen voor het Duitse TUI Cruises gebouwd. Daarnaast een nieuwe veerboot voor rederij Tallink. Voor Carnival Corporation staat bovendien nog het een en ander op stapel.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.