Meyer neemt voor 100% Meyer Turku in Finland over

TurkuMeyer verwerft alle aandelen van de Meyer Turku werf in Finland. In september 2014 verworf de Duitse firma Meyer al 70% van de aandelen van de voormalige werf van STX Europe. De overige 30% waren nog in handen van de Finse staat. De Finse economieminister JanVappavuori is blij met deze ontwikkeling omdat de Finse staat van meet af aan afscheid wilde nemen van de werf.

“We zijn erg blij met de positieve ontwikkeling van de werf in Turku. Een goed gevulde portefeuille order en de samenwerking met Finse leveranciers stemmen ons positief. We zijn verheugd te zien dat Meyer dit vertrouwen deelt. Ze hadden een goede start en brengen veel nieuwe opdrachten naar Turku. Ik feliciteer het gehele team van Meyer Turku dan ook,” zegt economie minister Jan Vapaavuori.

“Door de nauwe samenwerking tussen de werven in Turku, Papenburg en Rostock kunnen alle vestigingen profiteren en veel synergie genereren,” verklaart Bernard Meyer, directeur van de Meyer Werft vestiging in Papenburg.

In Finland worden de komende jaren tenminste drie cruiseschepen voor het Duitse TUI Cruises gebouwd. Daarnaast een nieuwe veerboot voor rederij Tallink. Voor Carnival Corporation staat bovendien nog het een en ander op stapel.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)