Genting Hong Kong koopt Lloyd Werft in Bremerhaven

Het Aziatische Genting Group heeft de Lloyd Werft in Bremerhaven volledig in handen gekregen. Onlangs hebben zij voor 16,4 miljoen euro de laatste 30% aandelen gekocht. In september 2015 kochten zij al een groot aandeel in de werf. Daarna gaven ze opdracht voor de bouw van 6 cruiseschepen. Drie zeecruiseschepen voor Crystal Cruises (eveneens eigendom van Genting) en drie voor de riviercruisetak van Crystal Cruises.

Genting heeft momenteel ook twee opdrachten voor nieuwe cruiseschepen gegeven aan de Meyer Werft in Papenburg. Daar bouwt men aan de Genting Dream. Een schip voor het nieuwe merk Dream Cruises van Star Cruises. De beide cruiseschepen worden opgeleverd in 2017 en 2018.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.