Chinese haute cuisine op nieuwe Majestic Princess

Op de Majestic Princess die in 2017 het levenslicht ziet, zullen nieuwe winkels en nieuwe restaurants geopend worden. Het schip wordt gebouwd voor de Chinese markt en zal na een aantal cruises in de Middellandse Zee gerepositioneerd worden naar Shanghai.

Allereerst komt een aantal nieuwe winkels aan boord van de grote bekende merken zoals Bvlgari, Cartier, Gucci en Burberry. Nieuw en nog niet eerder gezien bij Princess, is het Chinese restaurant ‘Harmony’, in samenwerking met chefkok Richard Fen die met zijn Chinese restaurant in Las Vegas een Michelin ster kreeg. Op het menu staan interpretaties van klassieke Kantonese gerechten, geserveerd in een restaurant met moderne inrichting. Een ander nieuw restaurant is Le Bistrot, een Frans home-style restaurant met een moderne twist. Van escargots tot en met Franse patisserieën.

Uiteraard is op het schip ook het buffetrestaurant aanwezig, op dit schip World Fresh Marketplace geheten. Naast de hoofdrestaurants waar ook de Chef’s Table Lumiere kan worden geboekt, zijn aan boord de Crown Grill & Bar en Alfredo’s waar Italiaanse gerechten geserveerd worden. In het buffetrestaurant worden op de Majestic Princess in de bakkerij naast Westers en Europees banket ook Aziatische banket en brood aangeboden. Nieuw is een ‘East Meets West’ buffet met streetfood.

De Majestic Princess is het eerste cruiseschip van Princess Cruises dat speciaal wordt gebouwd en ingericht voor de Chinese markt. Naast de specifieke Chinese kenmerken rijgt het schip veel dezelfde voorzieningen als de Royal Princess en Regal Princess. Dit betreft een atrium die meerdere verdiepingen bestrijkt en dienst doet als sociaal middelpunt van het schip, de Seawalk, de interactieve Princess Live! studio en een speciale Chef’s Table Lumiere voor privé dineren. De Majestic Princess zal het gehele jaar door in China gaan varen met Shanghai als thuisbasis. Het krijgt een capaciteit van 3.560 passagiers. De Majestic Princess vaart haar eerste, een vijfdaagse cruise vanaf 4 april 2017 vanuit Civitavecchia richting de Adriatische Zee waarbij onder Kotor en Corfu worden bezocht. Het cruiseschip voor 3.560 gasten cruist vervolgens tot en met 14 mei 2017 een reeks van 7-, 14-, 21- of 28- daagse cruises. Vanaf 11 juli 2017 zijn de eerste cruises vanuit Shanghai.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)