Gewonden en dode bij oefening op Harmony of the Seas

Harmony of the Seas in Rotterdam in mei 2016

Op het momenteel grootste cruiseschip ter wereld Harmony of the Seas is bij een reddingsoefening een bemanningslid overleden. Het schip was vandaag aangemeerd in de haven van Marseille. Vier andere personeelsleden raakten gewond. Bij de oefening waren geen passagiers betrokken.

Volgens verschillende berichten raakte de tenderboot los en viel de tender naar beneden met vijf bemanningsleden erin. De tenderboten hangen op dek 5 en regelmatig worden daar oefeningen mee gehouden. Van de gewonde crewmembers zijn er twee ernstig gewond, twee anderen hebben lichte verwondingen.

In mei 2016 werden de eerste cruises met het schip gemaakt. De Harmony was onderweg op een 8-daagse cruise van en naar Barcelona met stops in Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia, Civitavecchia en Napels.

De Harmony of the Seas is in mei van dit jaar in de vaart gekomen.

Ook bij rederij Norwegian Cruise Line gebeurde eerder dit jaar een dergelijk ongeval.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)