Twee nieuwe LNG cruiseschepen voor Royal Caribbean in 2022 en 2024

Royal Caribbean maakte bekend dat zij twee schepen gaan bestellen bij Meyer Turku in Finland. Daarvoor is een intentieverklaring ondertekend. De nieuwe Icon klasse schepen zullen aangedreven worden door LNG, liquefied natural gas, en brandstofcellen waardoor broeikasgassen aanzienlijk verminderd worden. De twee schepen worden in het tweede kwartaal van 2022 en in 2024 opgeleverd en zullen plek bieden aan ongeveer 5.000 cruisereizigers. Verdere details over de grootte zijn nog niet bekend gemaakt.

In de tussentijd zal de rederij de nieuwe technologie van brandstofcellen gaan testen op een Oasis klasse schip in 2017 en op de nieuwe Quantum klasse schepen die de komende jaren worden opgeleverd. De Icon schepen kunnen op LNG varen maar ook op andere brandstof in het geval dat havens geen LNG kunnen leveren.

De bouw van LNG schepen staat momenteel volop in de belangstelling bij concurrerende rederijen, onder andere bij Carnival Corporation.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.