Overzicht van de mooiste nieuwste cruiseschepen in 2017

In 2017 zet de trend van de afgelopen jaren zich weer voort: het aantal nieuwe schepen neemt ook in 2017 toe. Na 2016 (10 stuks) verwachten we in 2017 11 nieuwe schepen met fantastische features. Wat denk je van een winkelstraat met een sterrenhemel, lasergamen en de mooiste glijbanen over meerdere dekken. Het meest opvallende is dat er maar liefst drie schepen voor Azië bestemd zijn, met op deze schepen een specifieke inrichting en bijvoorbeeld aangepaste restaurants. De Norwegian Joy, Majestic Princess en World Dream zullen daarom voor Europese passagiers niet of moeilijk boekbaar zijn.

Luxe kleine schepen

In 2017 worden 5 kleine cruiseschepen opgeleverd, waarvan vier zeer luxe schepen voor minder dan 1000 cruisereizigers per schip. De relatief nieuwe rederij Viking Ocean Cruises introduceert twee identieke schepen, de Viking Sky in april en de Viking Sun in oktober met een prachtige Scandinavische inrichting en inclusive service. Ultra luxe is de Silver Muse, voor slechts 600 gelukkigen, met alleen maar specialiteitenrestaurants.

Groot en nieuw

De grootste schepen van 2017 zijn van MSC Cruises, de MSC Meraviglia en de MSC Seaside. Beide bieden elk voor meer dan 5000 passagiers een nieuwe ervaring. MSC heeft niet eerder zulke grote schepen te water gelaten en er wordt veel verwacht van deze schepen met niet eerder geziene faciliteiten.

aidaprimaAIDAperla – Aida Cruises

AIDAperla (124.500 ton, 3250 passagiers) komt in de vloot vanaf maart 2017. Het zusterschip van de AIDAprima zal ook weer de succesfaciliteiten bieden: een miniclub voor baby’s vanaf 6 maanden, een overdekte beachclub waar je ‘s avonds onder de sterrenhemel kunt dansen en prachtige Lanai hutten met een eigen privé wintertuin.

Bestemmingen AIDAperla

De gloednieuwe AIDAperla gaat vanaf 1 september 2017 vier verschillende routes varen in de Middellandse Zee. Het twaalfde cruiseschip van AIDA Cruises start vanaf Palma de Mallorca of Barcelona. De routes ‘Parels aan de Middellandse Zee 1 & 2′ varen langs Corsica, Livorno (Florence) en Civitavecchia (Rome). Vanaf maart 2018 vaart het schip wekelijks vanaf Rotterdam. Cruises op de AIDAperla zijn beschikbaar vanaf €930.

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

Viking Sky en Viking Sun – Viking Ocean Cruises

De Viking Sky en de Viking Sun zijn het derde en vierde zeecruiseschip (48.000 ton, 930 passagiers) van Viking Ocean Cruises. De twee schepen zijn identiek aan de Viking Star en de Viking Sea. Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen. In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld en meer overnachtingen in havens. De inrichting is Scandinavisch.

Bestemmingen Viking Sky en Viking Sun

De Viking Sky begint vanaf 25 februari 2017 in de Middellandse Zee, daarna gaat ze naar Noord-Europa. De Viking Sun vaart vanaf 17 november 2017 direct vanaf Fort Lauderdale naar het prachtige Cuba. Daarna maakt de Viking Sun de allereerste wereldcruise voor de rederij. Deze 141-daagse cruise zal vijf continenten, 35 landen en 66 havens (waaronder 12 overnachtingen) aandoen. De reis van Miami naar Londen vertrekt op 15 december 2017 en stelt gasten in staat om Cuba en de Caribbean te ontdekken, door het Panamakanaal en Zuid-Pacific te varen, havens in Azië aan te doen van Hong Kong tot Ho Chi Minhstad, de Arabische-, Rode- en Middellandse Zee te zien met als afsluiting de Atlantische Oceaan. Cruises op de Viking Sky en Viking Sun zijn beschikbaar vanaf $1999 (ca €1912) voor 8 dagen.

 

Norwegian Joy – Norwegian Cruise Line

Norwegian JoyDe Norwegian Joy (163.000 ton, 4266 gasten) wordt het eerste cruiseschip van Norwegian Cruise Line dat voor de Aziatische markt gebouwd is. De boegschildering is ontworpen door Tan Ping, een schilder, graficus en onderwijzer die zich bezighoudt met kunst en design. Het ontwerp voor de Norwegian Joy bevat een feniks, een mythische vogel die schoonheid en geluk in de Chinese cultuur syfmboliseert. Op het bovendek van Norwegian Joy kunnen passagiers het tegen elkaar opnemen op een competitieve kartbaan dat bestaat uit 2 verdiepingen. Op hetzelfde dek kan men ook lasergamen in de openlucht. Het Galaxy Pavilion biedt talrijke virtual reality ervaringen, racesimulatoren, interactieve videogames en botsauto’s. Norwegian Joy zal ook twee waterglijbanen krijgen die meerdere verdiepingen beslaat, de Double Aqua Loop en de Aqua Racer.

Bestemmingen Norwegian Joy

Helaas zal het schip niet boekbaar zijn voor Europese passagiers. De Norwegian Joy krijgt Shanghai en Beijing als thuishavens. Een vergelijkbaar schip dat wel boekbaar zal zijn is de Norwegian Bliss.

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

Majestic Princess – Princess Cruises

Majestic PrincessDe Majestic Princess (143.000 ton, 3560 gasten) is het 3e cruiseschip van Princess Cruises in de Royal klasse. Zusterschepen zijn de Royal Princess en Regal Princess.  Evenals de Norwegian Joy (zie hiervoor) wordt dit schip exclusief gebouwd voor de Aziatische markt. Hoogtepunten zijn net als de Royal en Regal Princess het indrukwekkende Atrium, een glazen loopbrug, een televisiestudio en buitenhutten die allemaal een balkon hebben.

Bestemmingen Majestic Princess

Het schip zal vanaf de zomer 2017 in China gaan varen en wordt het eerste schip van Princess Cruises dat speciale features heeft voor Chinese cruisepassagiers. De Majestic Princess vaart haar eerste cruise vanaf 31 maart 2017 vanuit Civitavecchia richting de Adriatische Zee waarbij onder Kotor en Corfu worden bezocht. Het cruiseschip voor 3.560 gasten cruist vervolgens tot en met 14 mei 2017 een reeks van 7-, 14-, 21- of 28- daagse cruises vanuit Civitavecchia, Barcelona of Piraeus. Cruises op de Majestic Princess zijn beschikbaar vanaf € 359 (4 dagen) of €720 (7 dagen).

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

Silver Muse

Silver Muse – Silversea

De Silver Muse (40.700 ton) biedt vanaf april 2017 plek voor 600 gasten in 298 suites. Het schip wordt een evolutie van de Silver Spirit (2009). De Muse wordt luxer en wat groter, maar behoudt toch het intieme karakter. De Silver Muse wordt bovendien een all-suite schip met alleen maar suites. Alle accommodaties krijgen een eigentijds interieur in warme aardetinten als room, saffraan, groen en oker. Alle 298 suites, het hoogste aantal in de vloot van Silversea Cruises, zijn voorzien van een gemeubileerde eigen veranda. Het schip biedt liefst 8 specialiteitenrestaurants aan en in tegenstelling tot de andere schepen, zal het geen hoofdrestaurant hebben.

Bestemmingen Silver Muse

De Silver Muse verblijft in haar inaugurele seizoen in de Middellandse Zee. In september vertrekt ze via Montreal naar Fort Lauderdale voor een aantal Caribische en Zuid-Amerikaanse cruises. In de zomer van 2018 keert de Silver Muse wederom terug naar de Middellandse Zee. Cruises op de Silver Muse zijn beschikbaar vanaf €4005 (8 dagen).

Captain Cruise Cruisereizen

 

Mein Schiff 6Mein Schiff 6 – TUI Cruises

Mein Schiff 6 (97.000 ton, 2500 passagiers) is het vierde nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises en wordt momenteel gebouwd bij Meyer Turku. Ook dit schip biedt ruime hutten en suites aan zoals de Himmel & Meer suites met een dakterras en grote familiehutten. Voor Suitegasten zijn er extra faciliteiten zoals een lounge. Bij TUI Cruises is veel inclusief onder de noemer ‘Premium All Inclusive’ zoals veel drankjes, vrijwel alle restaurants, sauna en sportfaciliteiten.

Bestemmingen Mein Schiff 6

De Mein Schiff 6 vaart tot het einde van de zomer 2017 in Europa. Daarna vertrekt het cruiseschip naar de Verenigde Staten en Canada. Na een 16-daagse transatlantische cruise van Hamburg naar Bayonne (New York) in september vaart het nieuwe cruiseschip vanuit laatstgenoemde haven twee verschillende 7- en 11-daagse routes. Cruises op de Mein Schiff 6 zijn beschikbaar vanaf €1200 (8 dagen).

TUI Cruises TUI.nl

 

MSC Meraviglia – MSC Cruises

Promenade
Promenade

MSC Meraviglia (167.600, 5700 passagiers) wordt het eerste nieuwe cruiseschip in de Vista klasse van MSC Cruises. De schepen van het Vista project zijn voor elk seizoen en elke route geschikt.  De MSC Meraviglia zal het grootste en meest innovatieve cruiseschip zijn dat ooit gebouwd is door een Europees-gevestigde cruisemaatschappij.  Het schip bevat mooie panorama ruimtes, voor het eerst een indoor promenade van twee dekken met winkels, restaurants en innovatieve bars. Er is een groot aquapark met het grootste LED scherm op zee. MSC  biedt op dit schip voor het eerst hutten van twee verdiepingen met privé whirlpool en uiteraard de MSC Yacht Club met solarium, privé lounge en zwembad.

Bestemmingen MSC Meraviglia

De MSC Meraviglia blijft het eerste jaar tot en met april 2018 in de westelijke Middellandse Zee varen. Het schip heeft verschillende opstaphavens zoals Genua, Marseille, Civitavecchia en Barcelona. Daarnaast bezoekt de MSC Meraviglia de steden Palermo (Sicilië) en La Valletta op Malta. Cruises op de MSC Meraviglia zijn beschikbaar vanaf €399 (8 dagen).

MSC Cruises

 

World DreamWorld Dream – Dream Cruises

World Dream is het tweede schip van de Aziatische rederij Dream Cruises. Het schip wordt exclusief gebouwd voor de Aziatische markt en wordt een zusterschip van de Genting Dream. Dream Cruises richt zich op luxe cruisen voor het hele gezin met veel faciliteiten aan boord zoals glijbanen, bioscoop, uitgebreide wellness en veel verschillende restaurants en bars. Liefst 70% van alle hutten heeft een balkon. Suite gasten kunnen ultieme luxe beleven met een Europese butlerservice.

Bestemmingen World Dream

Routes van de World Dream zijn nog niet bekend. Europese passagiers kunnen boeken op de site van Dream Cruises. Een driedaagse cruise zal boekbaar zijn vanaf ongeveer €291 euro.

 

MSC-SeasideMSC Seaside – MSC Cruises

De MSC Seaside (154.000, 5.200) is een schip dat gemaakt is voor het mooie weer. MSC Cruises onthulde dat het schip zal beschikken over het meest interactieve en origineel-ontworpen aquapark op zee, met vier glijbanen en vele attracties voor alle leeftijden. Er is veel buitenruimte zodat passagiers optimaal kunnen genieten van de zon en de bestemming. De boulevard van 323 meter is voorzien van vele faciliteiten zoals winkels, restaurants en zonmogelijkheden.

Bestemmingen MSC Seaside

De MSC Seaside zal het hele jaar door van Miami naar het Caribisch gebied varen. Na de oplevering van MSC Seaside in de werf, zal het schip haar reis naar Miami beginnen voor MSC Cruises’ allereerste doopplechtigheid in de Verenigde Staten. Dit zal plaatsvinden op 22 december 2017. In de Seaside klasse wordt bovendien in 2018 de MSC Seaview opgeleverd die in de Middellandse Zee zal gaan varen. Cruises op de MSC Seaside zijn beschikbaar vanaf €639 (8 dagen).

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)