Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenMaidentripReisverslag

Maiden Voyage Majestic Princess Blog – Dag 3 – Kotor

Donderdag staat de eerste bestemming op het programma van de maiden voyage van de Majestic Princess: de oude havenstad Kotor in Montenegro. Als ik rond 07:00 uur mijn balkon op loop arriveren we net in de baai van Kotor, het diepste fjord in de Middellandse Zee en één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro. De MSC Poesia van MSC Cruises is ons al voorgegaan en ligt aan de kade. De Majestic Princess gaat voor anker in de baai, niet veel later gevolgd door de Viking Sky van Viking Ocean Cruises.

 

Aangezien we voor anker liggen worden de passagiers met tenderboten, in dit geval enkele reddingsboten, naar de kade gebracht. Na een snel ontbijt spoed ik me naar de Symphony Dining Room op dek 5, waar om 07:15 uur tickets worden afgegeven voor het tenderen. Op de tickets staat een nummer en als dat nummer wordt afgeroepen mag je je begeven naar dek 4 waar je tenderboot klaar ligt. Met 4.250 passagiers aan boord is een dergelijk systeem onvermijdelijk. Het vroeg opstaan (tip!) wordt weer eens beloond, want het is nog niet druk en kan gelijk in een tenderboot stappen.

Ik heb een plekje boven op de tender gevonden waar het goed toeven is in de zon met een prachtig zicht op de Majestic Princess. Het is in deze omstandigheden jammer dat het tochtje maar enkele minuten duurt. Op de kade is het nog heerlijk rustig. Met 3 cruiseschepen weet je dat het een kwestie van tijd is voordat de oude stadskern, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wordt overspoeld met passagiers. Dat weten ook de lokale taxichauffeurs, want ze vormen bijna een haag waar ik doorheen moet worstelen om de haven te verlaten.

Ik heb voor vandaag 1 doel en dat is het beklimmen van de nabijgelegen berg Lovcen met bovenop de San Giovanni vesting. Ik ben 1 keer eerder in Kotor geweest en toen lukte het vanwege de temperatuur (35 graden) niet om de top te bereiken. Het is vandaag een stuk koeler, dus ik ben gebrand om dit keer wel het eindpunt te halen. Na een uur intensief klimmen over de slecht onderhouden stijle vestingmuren slaag ik in mijn missie. Moe maar voldaan geniet ik een tijdje van het schitterende uitzicht over de baai met de cruiseschepen en het oude centrum van Kotor.

In een mum van tijd sta ik weer beneden en via de indrukwekkende stadsmuur keer ik terug naar de tenderboot die me weer terug brengt naar het schip. Het is even na het middaguur als ik neerplof bij het International Cafe voor een welverdiende lunch. Het International Cafe is gelegen op de Piazza (dek 5) en dag en nacht de plek voor steeds nieuwe kleine hapjes, lekkernijen en speciale koffie- en theesoorten. Voor de lunch is er keuze uit diverse rijkelijk belegde broodjes, salades en enkele heerlijke zoetigheden.

‘s Middags doe ik rustig aan en de Hollywood Conservatory is daarvoor de ideale plek. De Hollywood Conservatory is een nieuwe binnentuin gelegen op dek 17 aan de voorkant van het schip. Met op de achtergrond het geluid van tjilpende vogels is het heerlijk ontspannen in de heerlijke sofa’s en ligbedden met prachtig vergezicht op de baai van Kotor, die we 17:00 uur verlaten.

Een perfect vervolg is dineren in La Mer, het nieuw Frans home-style restaurant met een moderne twist in het Atrium. Het ademt de sfeer uit van een authentieke Parijse bistro met op het menu gerechten zoals escargots stoofschotels, gestoofde ossentong, champignon ragout, met baguettes, taart en Franse patisserieën. Het menu van La Mer is ontworpen door de Franse driesterren Michelin chef Emmanuel Renaut.  Je betaalt hiervoor een toeslag.

Franse Bistro La mer

 

De dag wordt afgesloten met de productieshow Fiera in het Princess Theatre. De zangers en dansers van de Majestic Princess voeren een 45-minuten durende kleurrijke musical op waarin zich een liefdesverhaal ontvouwt op reis door de kermis. Voor wie daarna nog energie heeft kan zich uitleven in de Hollywood Pool Club (dek 17). Dit overdekte zwembad is een chique Hollywood-stijl omgeving. Overdag kan je ontspannen in het zoetwaterzwembad of genieten in de dampende hottubs.  ‘s Avonds verandert het zwembad in een luxe nachtclub met een top-kwaliteit geluidsinstallatie en sfeervolle verlichting.

 

De Chinese kenmerken die mij vandaag opvielen:

  • Speciaal voor de Chinese markt bevat de Majestic Princess op dek 6 een extra grote Grand Casino in Vegas stijl en een VIP Gaming ruimte voor meer privacy.
  • In tegenstelling tot de meeste andere cruiseschepen heeft de Majestic Princess aan de rand van het zwembad op het Lidodek (dek 16) geen grill, maar een Chopsticks Noodle Bar en Lobster & Dim Sum Bar. In plaats van een hamburger kan je hier van 11:00-21:00 uur terecht voor vers bereide noodle soep en/of klassieke noodle gerechten gebakken in de wok, diverse soorten kreeft en drie verschillende soorten Dim Sum.

Lees ook:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!