Viking doopt derde zeecruiseschip, Viking Sky

Tijdens een publieke viering in het Noorse Tromsø is donderdag het derde zeecruiseschip van Viking Cruises, Viking Sky, officieel gedoopt. Na een warm ontvangst in de haven van Tromsø, gelegen boven de Noordpool aan de noordwestkust van Noorwegen, werd het 930 passagiers tellende schip aangemeerd naast een speciaal ingericht concertpodium. Gasten van Viking en inwoners werden getrakteerd op een publiek concert met optredens van diverse Noorse muzikanten. Tijdens de doopceremonie fungeerde Marit Barstad, zus van Viking voorzitter Torstein Hagen, als doopmoeder.

Diverse elementen van de doopceremonie waren een eerbetoon aan de Noorse roots van zowel het bedrijf als de doopmoeder zoals de fles Gammel Opland aquavit waarmee de doop plaatsvond, de vergulde Viking-bijl waarmee het koord voor de doop werd doorgesneden en het hakblok dat werd gebruikt. Onmiddelijk na de doop zette de Viking Sky (47.800 brutoton), begeleid door een konvooi van vissersboten, koers richting de Noordkaap. Passagiers werden getrakteerd op een speciaal doopdiner met Noorse delicatessen en muziekoptredens. Het schip brengt het zomerseizoen nu door in Scandinavie en de Baltische Zee.

Viking Sky is de derde van in totaal 8 nieuwe cruiseschepen die gepland staan voor de vloot. De vierde en vijfde, Viking Sun en Viking Spirit, worden momenteel gebouwd en worden in respectievelijk in september 2017 en 2018 opgeleverd. In 2019 verwelkomt Viking haar zesde schip. Er staan nog twee schepen in bestelling met een opleverdatum in 2021 en 2022.

Lees hier de reportage van het scheepsbezoek van Cruisereiziger Miriam aan de Viking Sky in april van dit jaar in Amsterdam.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!