Majestic Princess van Princess Cruises arriveert voor eerste maal in China

Op maandag 26 juni meerde de Majestic Princess voor het eerst aan in een Chinese haven: Xiamen. Zij zal de komende periode Shanghai als thuishaven hebben. De Majestic Princess is het eerste schip binnen de Princess vloot dat specifiek is gebouwd voor de Chinese markt en heeft dan ook specifieke Oosterse kenmerken.

Ontvangst in Xiamen

Na een 37-daagse cruise langs de oorspronkelijke ‘Overzeese Zijderoute’ is het nieuwste schip van Princess Cruises aangekomen in Xiamen waar ze feestelijk werd onthaald. De aankomst was de afsluiting van een succesvol cultureel programma dat werd aangeboden aan de passagiers onder de noemer ‘Vertel het Chinese verhaal achter de overzees Zijderoute’. Op 21 mei is het schip vertrokken uit Civitavecchia, de havenplaats van Rome, en langs Griekenland, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Sri Lanka, India, Maleisië en Singapore gevaren. Dit in navolging van de beroemde Zijderoute die eeuwen geleden werd bevaren.

Chinese culturele organisaties waren uitgenodigd om op te treden met traditionele Chinese dansen, mode, muziek en opera. Hierdoor konden de meer dan 7.000 passagiers van over 40 landen, mede doordat er deel-routes te boeken waren, kennismaken met de Chinese cultuur.
Anthony Kaufman, Executive Vice President of International Operations, heeft gezegd: “Het succes van de Majestic Princess op deze Zijderoute is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor Princess Cruises in China. Deze samenwerking met de Chinese People ’s Association for Friendship with Foreign Countries demonstreren de intenties van Princess Cruises om de door de Chinese overheid geïnitieerde ‘Belt and Road Initiative’ te ondersteunen en de ultieme cruisevakantie aan te bieden aan de Chinese toerist”.

Majestic Princess in Europa

De Majestic Princess zal haar Zijderoute cruise verder voortzetten langs de havens van Hong Kong, Taipei, Tokyo, Osaka, Seoul en tenslotte op 9 juli arriveren in haar thuishaven Shanghai. Hier zal het schip officieel worden benoemd door Yao Ming. Letterlijk en figuurlijk de grootste Chinese basketballer die furore maakte in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Hij is een voormalig basketbalspeler uit de Amerikaanse NBA. Vanaf 11 juli zal de Majestic Princess met voornamelijk Chinese gasten vanuit Shanghai haar cruises gaan maken.

Cruisereiziger Marco voer een paar dagen mee op dit prachtige schip: klik hier voor de fotoreportage.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)