Amsterdam opnieuw beste cruisebestemming voor passagiers volgens Cruise Critic

PTA Cruiseterminal AmsterdamVoor het tweede jaar op een rij is Amsterdam door cruisepassagiers als beste cruisebestemming van West-Europa en Britse eilanden verkozen. Dit maakte Cruise Critics zojuist bekend. Vorig jaar pakte Amsterdam ook al deze prestigieuze award.

Cruise Critic is de belangrijkste Engelstalige cruise informatiewebsite ter wereld met betrekking tot cruises. Meer dan vijf miljoen mensen bezoeken maandelijks de website om hun cruisereis te plannen. Hun ervaringen van hun cruisereis delen ze ook via deze site. Een cruisereiziger schrijft:
“Amsterdam en de regio zijn prachtig. De terminal ligt in het hart van de stad en we zijn zo het centrum in gewandeld. Het was geweldig.”

Alma Prins, manager Cruise bij Havenbedrijf Amsterdam: “Wij zijn trots en vereerd met deze onderscheiding. Het geeft weer dat we iets unieks hebben in Amsterdam. Onze gasten waarderen de faciliteiten hier. Dit is een toerist die wat gewend is, dus deze award geeft weer dat Amsterdam en haar haven iets bijzonders bieden. Deze toerist bezoekt musea, de horeca en shopt in het hoogsegment.”

Janine van Oosten, voorzitter Amsterdam Cruise Port: “Deze award is een hele mooie erkenning voor onze stad, onze haven, onze activiteiten en onze samenwerking. Wij zijn hier blij mee. Het is een mooie aanmoediging om onze cruisefaciliteiten nog verder te verbeteren en nog meer in te zetten op regionale spreiding om de cruisepassagiers een unieke ervaring te blijven bieden.”

Toekomst
Cruise blijft een belangrijke sector voor de Amsterdamse haven zoals ook in Visie 2030 vastgelegd. Naar verwachting zal het aantal bezoekende schepen verder groeien tot 250 in 2030 tegen 122 afgelopen jaar. Nu het stadbestuur van Amsterdam een duidelijke voorkeur heeft uitgesproken voor de bouw van een brug vanaf het Java-eiland naar Amsterdam-Noord, moet Passenger Terminal Amsterdam (PTA) op termijn worden verplaatst. Op dit moment zijn twee nieuwe locaties in onderzoek. Met de bouw van de brug over het IJ kan pas begonnen worden als er een voor zeecruise passende oplossing is gevonden om de schepen op een voor Amsterdam waardige wijze te laten afmeren op een nieuwe plek.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)