MSC Seaside teruggekeerd van derde zeetest

Het nieuwe cruiseschip MSC Seaside van MSC Cruises is maandagochtend teruggekeerd bij de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone na een korte, onverwachte, derde zeetest. De proefvaart startte zondagochtend vanuit het afbouwdok en vond plaats in de Adriatische Zee voor de Italiaanse kust. Eind augustus en begin september werden ook al de voortstuwing, snelheid, manoeuvreerbaarheid, stabilisatoren en veiligheidsvoorzieningen van ‘het schip dat de zon volgt’ uitgebreid getest.

De MSC Seaside wordt over dik een maand (29 november) tijdens een vlaggenceremonie overgedragen door Fincantieri aan haar opdrachtgever MSC Cruises. Op 1 december staat de eerste cruise gepland, een 21-daagse cruise van Triëst naar Miami. Op 21 december 2017 vindt de doop van de MSC Seaside plaats in PortMiami. Het is de eerste keer dat een schip uit de vloot van de Italiaanse rederij wordt gedoopt in Amerika. Vanaf december 2017 vaart het routes in het westelijk en oostelijk deel van het Caribisch gebied.

Cruisereiziger bezocht eind augustus Monfalcone voor een exclusief voorproefje van de MSC Seaside. Klik hier voor ons verslag.

Boek nu een cruise op de MSC Seaside bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!