Cruisereiziger
Eten en drinkenNieuwe cruiseschepenRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Celebrity Cruises onthult dinermogelijkheden aan boord Celebrity Edge

Celebrity Cruises heeft de dinermogelijkheden aan boord van haar nieuwste cruiseschip Celebrity Edge onthuld. Met 29 culinaire locaties – waaronder vier hoofd restaurants, twee exclusieve suite en Aqua Class restaurants, zeven nieuwe specialiteitenrestaurants, vijf gratis diner locaties en 11 lounges en bars zijn er meer restaurant en bar opties dan ooit tevoren. Van een hoogstaand diner 16 dekken boven de oceaan zwevend tot een mix van animatie, technologie en dineren biedt de Amerikaanse cruisemaatschappij haar gasten unieke culinaire concepten aan op zee.

“Celebrity staat al bekend om haar culinaire aanbod en Celebrity Edge zal dit nogmaals overtreffen. Dit geeft onze gasten de kans om de wereld te verkennen zonder van tafel te gaan,” zegt Lisa Lutoff-Perlo, CEO van Celebrity Cruises. “Van de fantastische locaties die we bezoeken wereldwijd, tot de lokale ingrediënten die we aan boord halen voor de recepten van onze Michelin-sterren Chef, Cornelius Gallagher, Wij willen de wereld openen via ons unieke culinaire aanbod!”

Brian Abel, Vice President Hotels, Celebrity Cruises: “Wij staan bekend om om ons culinaire aanbod op wereld klasse. Volgens onze gasten is dit het gene wat ons onderscheidt van andere rederijen, dit is dan ook bevestigd door de prijzen die we hebben gewonnen – aan boord van de Celebrity Edge hebben we unieke concepten gecombineerd met uitzonderlijke menu’s en een ongelofelijk ontwerp om een nieuwe diner ervaring te presenteren zoals nog nooit vertoond op zee.”

DINEREN MET ‘AN EDGE’
Celebrity heeft de diner ervaring aan boord van Celebrity Edge opnieuw ontworpen. Dit door niet één maar vier hoofd-restaurants aan boord te plaatsen. Ieder met een eigen kenmerkend en onderscheidend ontwerp en sfeer geïnspireerd door een specifiek deel van de wereld. In ieder restaurant bieden de menu’s kenmerkende gerechten die over de gehele vloot worden aangeboden, deze gerechten variëren per avond, daarnaast is er een selectie van gerechten die laten zien waar de betreffende inspiratie vandaan komt.

Tuscan Restaurant, een knipoog naar Celebrity’s geliefde Tuscan Grille. Dit restaurant zal zelfs de meest onbevredigde honger doen stillen met Italiaans geïnspireerde gerechten, met onder andere vers gemaakte pasta’s. Terwijl Normandie Restaurant, een concept geïnspireerd op het bekende Franse restaurant Murano, een volledig Franse ervaring zal bieden. In het door Patricia Urquiola-ontworpen Cyprus Restaurant – de rederij geeft een knipoog naar de mediterrane en de Griekse geschiedenis van Celebrity. Cosmopolitan Restaurant, biedt de nieuwe Amerikaanse keuken. Samen met de hoofd-diner-menu’s van Celebrity is dit de grootste selectie van verschillende gerechten ooit, inclusief regionaal geïnspireerde wijnen, cocktails en gerechten die nergens anders aan boord geserveerd worden.

TWEE MANIEREN OM TE DINEREN
Met Celebrity Traditioneel Dineren, kiezen gasten voor een vroege of late zitting. Dit biedt de mogelijkheid iedere avond te dineren aan dezelfde tafel met dezelfde ober. Deze vroege of late zitting hebben betrekking op één van de vier hoofd-restaurants. De andere opties ervaren kunnen worden ervaren op verzoek.
Celebrity heeft het Celebrity Select Dining programma omgedoopt tot Celebrity Select Dining Plus. Dit geeft gasten iedere avond de ruimte om te dineren wanneer en waar ze willen, Er kan in elk van de vier restaurants gereserveerd worden op iedere gewenste tijd.

HET LUXE SUITE LEVEN 
Dineren aan boord van Celebrity Edge is een exclusieve aangelegenheid voor suite gasten met prive restaurant, Luminae at The Retreat, het best beoordeelde restaurant van de Celebrity vloot,
ontworpen door Kelly Hoppen.
Aqua Class gasten kunnen blijven genieten van schone, frisse smaken in het prijswinnende Blu, een spa-geïnspireerd restaurant.

MEER KEUZE
De hoofd-diner opties bieden een uitzonderlijke reeks van diverse smaken en ervaringen, maar Celebrity wil de wereldwijde culinaire expertise zelfs nog verder uitbreiden op de Celebrity Edge. Om de wereld te openen voor reizigers heeft Celebrity zes nieuwe specialiteitenrestaurants.

Fine Cut Steakhouse – zal een luxe diner ervaring bieden, met service verheven naar een vorm van kunst. Terwijl de gasten die eten in het Rooftop Garden Grill zullen genieten van BBQ waar het water van in de mond loopt. Eden Restaurant is een plaats waar dineren verplaatst wordt naar nieuwe plaatsen met levende open air keukens en menu’s die gepresenteerd worden door performers die bekend staan als Edenists.

Raw on 5 biedt de beste delicatessen van de zee en verder – denk aan gerechten uit St. Tropez en New England seafood – in combinatie met The Magic Carpet wordt het een uniek openlucht diners avontuur met het beste uitzicht op zee. Wanneer het magische tapijt op het allerhoogste niveau wordt geplaatst, wordt het een buitengewone, opwindende ervaring die bekend staat als Dinner on the Edge.

Voor ontbijt en lunch kan men bijvoorbeeld terecht in Le Grand Bistro. Dit restaurant doet denken aan een bakker of bistro met huisgemaakte macarons, exclusieve kazen en versgebakken brood, ook to-go. In de avond worden de lichten gedimd waardoor een geheel nieuwe ervaring ontstaat. Celebrity brengt het tafelblad tot leven in samenwerking met TableMation Studios, met Skullmapping’s werelds beroemde Le Petite Chef – een geanimeerd 3D karakter die verschijnt recht op gasten hun bord en hij zal de gerechten op het bord van de gast voorbereiden, voor hun ogen. Deze vorm van dineren en entertainment is iets wat de gasten nog nooit gezien, dan wel ervaren hebben op de zee. Celebrity Cruises is dan ook de eerste die een samenwerking heeft met TableMation Studios en Skullmapping.

Met vijf complete verschillende hoofd-diner opties – met onder andere het iconische Oceanview Café, en Mast Grill, plus drie compleet nieuwe opties – Grand Plaza Café, The Spa Café and Juice Bar, en Eden Café – hebben gasten nu nog meer opties om de keuken van de Celebrity Edge te ervaren, in combinatie met de vier nieuwe hoofd-restaurants.

De 11 unieke bars en lounges aan boord van de Celebrity Edge – inclusief de iconische Martini Bar en de eerder aangekondigde Eden Bar – zullen gasten meer dan genoeg mogelijkheden bieden om te proosten. Extra bars en lounges die worden aangeboden aan boord van Celebrity Edge zijn: The Retreat Lounge en The Retreat Pool Bar, beide alleen toegankelijk voor suite gasten; The Theater Bar; The Casino Bar; The Club; Café Al Bacio, de perfecte plaats om te loungen en te genieten van koffie en gebakjes; The Pool Bar and Edge Cabanas; Sunset Bar; en Il Secondo Bacio.

Celebrity Edge zal haar eerste seizoen varen met een zeven-nachten west Caribbean cruise, in 2019 zal de Celebrity Edge varen langs plaatsen in de Middellandse Zee vanuit Rome en Barcelona.
De thuishaven van Celebrity Edge is Fort Lauderdale, van waaruit zij haar eerste afvaart heeft op 21 november 2018. De afvaarten van Celebrity Edge zijn reeds boekbaar. Celebrity Edge zal 3 zusterschepen krijgen in 2020, 2021 en 2022.

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger