Cruisereiziger
BuffetrestaurantDinerpakketEten en drinkenRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Oktober is #ChooseCruise maand: Cruisetips voor liefhebbers van wining & dining

De maand oktober staat geheel in het teken van het verleiden van de Nederlandse vakantieganger om te kiezen voor cruisen.  Liefde gaat door de maag, daarom deze week alle aandacht voor een cruise als culinaire reis langs rijke smaken van topchefs en wereldkeukens.

Cruiseschepen een groot drijvend walhalla voor lekkerbekken en foodies. Het voordeel van een cruise is het ontdekken van veel bestemmingen en landen tijdens één reis. Ook op je bord komen gerechten van over de hele wereld voorbij. Alles is te vinden: van Japanse sushi-bars tot Duitse stubes met aan boord gebrouwen bier en internationale restaurants op sterrenniveau.

Diner met show 

Cruiserederijen zijn zeer voortvarend in het introduceren van culinaire experiences: in teppanyaki restaurants jongleren uitbundige chefs met messen of eieren terwijl in de Zuid-Amerikaanse Churrascaria de obers het vlees van lange spiezen zo op je bord schuiven. Behoefte aan nog meer show? Er zijn ook speciale dinershows, waarbij onder het genot van een goed driegangen diners een geweldige show wordt weggegeven door acrobaten, zangers of illusionisten.

Diner in stijl

Veel rederijen hebben samenwerkingen met beroemde chef-koks die exclusieve menu’s hebben samengesteld. Een cruise biedt de ware fijnproever dus de unieke gelegenheid om in een speciaal restaurant een gastronomisch diner op sterrenniveau te nuttigen. En dat voor een fractie van de prijs aan wal.  Aangezien schepen over indrukwekkende wijnkelders beschikken, gaat de maaltijd vanzelfsprekend vergezeld van de beste wijnen.

Diner aan dek

Een cruise heeft als groot voordeel ten opzichte van een vakantie aan land de frisse zeelucht en het prachtige uitzicht. Een heerlijke beleving is dan ook om in de open lucht te eten. Bijvoorbeeld hot-stone dineren, waar je je eigen vlees braadt op een plak vulkanisch gesteente, of tijdens dekfeesten met barbecues. Wie liever in privésfeer willen genieten van goed eten in de buitenlucht, kunnen op hun balkon ontbijten of dineren, opgediend door je eigen butler.

Het motto van cruisen: alles kan maar niets hoeft. Cruisen betekent aanschuiven waar je maar wilt; en keuze uit een breed scala aan eetgelegenheden, bij grotere schepen soms meer dan 20 restaurants: van burgerrestaurants en pizzeria’s bij het zwembad tot aan chique haute cuisine-restaurants met exclusieve tafelbelevenissen van de chef. Het belangrijkste punt van elk schip is het hoofdrestaurant, waar gasten over het algemeen vrij zijn om te dineren wanneer en met wie ze maar willen. Traditionele vaste dinertijden en gedeelde tafels worden nog steeds aangeboden voor wie dat wil, maar tegenwoordig is vrijheid en flexibiliteit een belangrijk ingrediënt op cruiseschepen. Dat zie je terug in de buffetrestaurants die op bijna alle schepen te vinden zijn en die vrijwel 24 uur per dag geopend zijn.

#kiesgezond

Met zoveel keuze is het gemakkelijk om te veel in de verleiding te komen, maar er is ook een overvloed aan opties voor gezond eten. Sommige schepen hebben zelfs speciale ‘healthy’ restaurants, en zie je een toenemend gebruik van biologische producten afkomstig van lokale aanloophavens. Omdat er standaard speciale voedingsbehoeften zijn, van veganistisch en vegetarisch tot diabetisch en glutenvrij, is het duidelijk dat cruises gemakkelijk de honger van iedereen kunnen stillen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger