Kiel gelegd van Silver Origin op Nederlandse scheepswerf

Woensdagochtend is op de Nederlandse scheepswerf De Hoop in Tolkamer de kiel gelegd van het expeditieschip Silver Origin. Het is de tweede grote mijlpaal in de bouw van het schip dat speciaal is ontworpen voor cruises naar de Galapagos Eilanden. Medio oktober vorig jaar werd door de Nederlandse scheepsbouwer het eerste stuk staal gesneden. De Silver Origin zal in maart 2020 worden opgeleverd en toetreden tot de vloot van Silversea. Het expeditieschip gaat plek bieden aan maximaal 100 personen.

De Silver Origin is het tweede expeditieschip in een kort tijdsbestek dat bij De Hoop wordt gebouwd. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de Celebrity Flora voor Celebrity Cruises. De Celebrity Flora, die ook bestemd is voor de Galapagos Eilanden, wordt dit jaar opgeleverd.

Bron foto: De Hoop

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *