Cruisereiziger
Contract

A-Rosa nieuwbouw riviercruiseschip voor Concordia Damen

Concordia Damen heeft een contract ondertekend met de Duitse riviercruise rederij A-Rosa voor de bouw van een nieuw schip dat geleverd zal worden in 2021. Het schip zal voornamelijk in de Benelux gaan varen over de Rijn van en naar Keulen, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge. Het innovatieve nieuwe schip richt zich op city trips en zal groter gebouwd gaan worden dan de huidige generatie riviercruiseschepen. Zo krijgt het schip vier dekken ipv drie en is het 6 meter breder dan gewoonlijk. Er zal plek zijn voor 140 hutten met o.a. balkons en aparte woon en slaapgedeeltes. “Met het schip gaan we een nieuw tijdperk in dat past in beleving en ontspanning. Met een lengte van 135 meter, 17,7 meter breed en een vierde dek, is er veel meer ruimte aan boord.  Bij Concordia Damen vinden we de ideale partner voor dit project, omdat het een traditionele en tegelijkertijd innovatieve scheepswerf is dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid”,  aldus Jörg Eichler, managing director van A-ROSA.

Familievriendelijk

Om voor de hele familie aantrekkelijk te zijn, heeft het schip een aantal grote familiehutten van 28 m2. Bovendien zijn op het zonnedek een groot zwembad en een kleiner kinderzwembadje te vinden. In het restaurant komt een apart gedeelte zodat de kinderen met vriendjes bij elkaar kunnen zitten.  Voor volwassenen zijn er ter ontspanning een sauna, whirlpool, ijsgrot, warmte ligbed en behandelruimtes. Uniek is dat voor het personeel een aparte ruimte zal komen waar ze na werkuren lekker kunnen ontspannen.

Innovatief

Het nieuwe schip zal zeer energiezuinig zijn door onder andere gebruik making van elektrische aandrijving zonder uitstoot. Daarnaast zorgt een optimaal rompdesign voor een laag energieverbruik. De opdracht is wederom een succes voor Damen Cruise die korte tijd geleden ook bekend maakte dat het derde schip van SeaDream, bij Damen gebouwd zal worden.

Cruises van A-Rosa zijn verkrijgbaar bij:

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger