Foto’s: Costa Cruises presenteert haar nieuwe schip: Costa Firenze

Het nieuwe cruiseschip van Costa Cruises dat volgens planning in oktober 2020 in de vaart komt krijgt de naam Costa Firenze. Het schip met een brutotonnage van 135.500 en een capaciteit van 5.200 gasten wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Marghera. De Costa Firenze wordt het zusterschip van de Costa Venezia, die op 1 maart van dit jaar werd gelanceerd in Triëst.

De Costa Firenze en Costa Venezia zijn de eerste schepen van de Italiaanse cruisemaatschappij die speciaal zijn ontworpen voor de Chinese markt. Voordat ze in Azië actief zal zijn zal de Costa Firenze een gehele maand, oktober 2020, doorbrengen in de Middellandse Zee. De verkoop van de vijf 5-tot 7-daagse cruises en de 51-daagse repositioneringscruise naar China start dinsdag.

Costa Firenze’s eerste cruise gaat van Triëst naar Savona met vertrek op 1 oktober 2020. Het doet Bari, Barcelona en Marseille aan. Op 8 oktober staat er volgens vanuit Savona een korte cruise naar Marseille, Barcelona en Savona op het programma. Op 12, 19 en 26 oktober volgen dan drie wekelijkse cruises vanuit Savona naar Napels of Civitavecchia, Messina of Palermo, Valencia, Barcelona en Marseille, gevolgd door een 51-daagse repositioneringscruise van Savona naar Hong Kong op 2 november 2020.

Net als haar zusterschip Costa Venezia biedt de Costa Firenze diverse innovaties speciaal bestemd voor de Chinese markt, waar de rederij al sinds 2006 actief is. Het schip is geïnspireerd op de stad Florence. Dat uit zich in verschillende aspecten aan boord, van het design van het interieur, het eten, het entertainment tot aan de gastvrijheid.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!