Video: Bijna-aanvaring Costa Deliziosa in slecht weer

De Costa Deliziosa heeft zondagavond vroeg in zeer slecht weer, bijna een aanvaring met een jacht veroorzaakt. Het schip vertrok vanaf de cruiseterminal in Venetië en voer uit naar de Adriatische Zee.
Een cruiseschip wordt altijd verplicht begeleid bij het uitvaren. De Costa Deliziosa had twee sleepboten bij zich, eentje van voor en eentje van achter. Bovendien is vaak een loods aan boord voor dit gedeelte van cruise. De sleepboten moesten behoorlijk ingrijpen om een aanvaring met de kade en een jacht te voorkomen. Waarschijnlijk is het zeer slechte weer de hoofdreden geweest waardoor de bocht ná het San Marco Plein moeilijker te nemen werd.

Nieuwe cruiseterminal?

Cruiseschepen staan in Venetië al jaren onder een vergrootglas. Zeker nadat onlangs de MSC opera in botsing kwam met riviercruiseschip Ocean Countess. De Italiaanse overheid belooft al jaren een nieuwe cruiseterminal buiten de stad bij Marghera aan te wijzen, zodat cruiseschepen niet meer door het kanaal en de stad hoeven. Een veiligere route is dan aan de zuidkant van de stad.

Foto bovenaan: archieffoto Costa Deliziosa

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)