Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Vernieuwde Allure of the Seas vaart volgende zomer vanuit Barcelona

Royal Caribbean International heeft bekendgemaakt dat een van de grootste cruiseschepen ter wereld, Allure of the Seas, volgend jaar een grootscheepse renovatie zal ondergaan. Het Oasis-klasse schip gaat maar liefst 58 dagen in droogdok. Het gaat de Amerikaanse rederij 165 miljoen dollar kosten. Over het gehele schip zullen verbeteringen worden doorgevoerd die vaak al eerder zijn geintroduceerd op andere schepen in de vloot. Tevens zullen er enkele nieuwe features hun debuut maken op de Allure of the Seas als het in mei 2020 in Europa terugkeert in de vaart.

Hierbij een overzicht van alle nieuwe faciliteiten:

Familie-activiteiten
– De Ultimate Abyss, de hoogste (10 dekken) glijbaan op zee
– The Perfect Storm, een trio glijbanen genaamd Typhoon, Cyclone en Supercell
– Splashaway Bay, het waterpark voor kinderen met twee grote wateremmers, drie glijbanen, fonteinen, zwembaden, waterkanonnen en een Splash Pad voor peuters
– Een nieuw ontworpen pooldek met de The Lime & Coconut bar met ruime loungeplek, nieuwe bubbelbaden en een verbeterde solarium alleen voor volwassenen.
– Geheel vernieuwde kindergedeelte Adventure Ocean
– Speciale ruimte voor tieners met o.a. een nieuw buitenterras
– Glow-in-the-dark lasergamen (Clash for the Crystal City) en Royal Escape Room – Apollo 18: Lunar Landing

Restaurants & bars
– Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar
– Portside BBQ
– Playmakers Sports Bar & Arcade
– El Loco Fresh – Mexicaanse streedfood
– Sugar Beach, meer dan 220 verschillende soorten snoep en ijs
– Bionic Bar, 2 robot-barmannen serveren cocktails

Entertainment
– Music Hall, voor live-muziek inlcusief dansvloer
– Spotlight Karaoke, karaoke bar met hoofdpodium en aparte privé-ruimtes

De make-over maakt onderdeel uit van het Royal Amplified-programma, het renovatieprogramma van de rederij, waarbij meer dan 1 miljard dollar wordt geinvesteerd in het upgraden van de vloot. De Allure of the Seas wordt na de Oasis of the Seas het tweede schip in dezelfde klasse die onder handen wordt genomen. Klik hier voor meer informatie over de upgrade van de Oasis of the Seas.

Na haar droogdok zal de Allure of the Seas beginnen aan een nieuw seizoen van 8-daagse cruises in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee met Barcelona als thuishaven. De cruises starten vanaf 10 mei 2020 en doen Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia (Florence/Pisa), Civitavecchia (Rome) en Napels aan. In november maakt het de transatlantische oversteek voor haar winterseizoen in de Caribbean vanuit Miami.

Ervaar de nieuwe faciliteiten op de Allure of the Seas 2.0 in de Middellandse Zee. Boek nu een cruise bij:

Sunweb - Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!