Cruiseschip Marella Discovery redt 111 migranten in Griekse wateren

De Griekse kustwacht meldde dat cruiseschip Marella Discovery 111 migranten in nood heeft opgepikt en naar havenstad Kalamata heeft gebracht. Onder hen waren 33 kinderen. Twee van de 111 zijn gearresteerd omdat zij de boot bestuurden.

De Marella Discovery is de voormalige Splendour of the Seas (Royal Caribbean). De Marella Discovery vaart voor rederij Marella Cruises met voornamelijk Britse gasten. De Discovery werd in 2016 volledig gerenoveerd en vaart sindsdien voor de Britse rederij. Het schip vertrok vrijdag uit Corfu voor een 1-weekse cruise. Ten westen van de Peloponnesos, het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland, werden de migranten opgepikt.

De Marella Discovery vervolgde haar route verder naar Mykonos, Chania (Kreta) en Argostoli.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)