Cruiseschip Marella Discovery redt 111 migranten in Griekse wateren

De Griekse kustwacht meldde dat cruiseschip Marella Discovery 111 migranten in nood heeft opgepikt en naar havenstad Kalamata heeft gebracht. Onder hen waren 33 kinderen. Twee van de 111 zijn gearresteerd omdat zij de boot bestuurden.

De Marella Discovery is de voormalige Splendour of the Seas (Royal Caribbean). De Marella Discovery vaart voor rederij Marella Cruises met voornamelijk Britse gasten. De Discovery werd in 2016 volledig gerenoveerd en vaart sindsdien voor de Britse rederij. Het schip vertrok vrijdag uit Corfu voor een 1-weekse cruise. Ten westen van de Peloponnesos, het zuidelijkste deel van het Griekse vasteland, werden de migranten opgepikt.

De Marella Discovery vervolgde haar route verder naar Mykonos, Chania (Kreta) en Argostoli.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.