Oriana verlaat vloot P&O Cruises

Oriana van P&O Cruises heeft onlangs haar laatste cruise gemaakt voor de Britse rederij. Het 1.880 passagiers tellende schip is verkocht aan de nieuwe rederij Well Star Travel Cruises, dat actief is op de binnenlandse Chinese markt. Op 9 augustus verlieten de laatste passagiers van P&O cruises het schip in Southampton. De Oriana zal de naam Piano Land gaan krijgen en zal gaan varen vanuit Xiamen in China later dit jaar.

P&O Cruises wil zich nu na het vertrek van de Oriana, gaan richten op haar middelgrote en grotere schepen in de vloot. In 2020 zal de vloot worden uitgebreid met de Iona. Verder zal de focus komen te liggen op een nieuw programma dat de ervaring van gasten aan boord moet gaan verbeteren.

De Oriana werd in 1995 opgeleverd door Meyer Werft en bleef sindsdien in de vloot bij P&O. Bijzonder is dat het schip gedoopt werd door koningin Elizabeth II. Pas in 2011 werd het schip een adult-only schip, alleen voor volwassenen bestemd.

Een cruise op bijvoorbeeld de nieuwe Iona is verkrijgbaar bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)