Routewijzigingen in het Caribisch gebied en Florida door storm Dorian

Storm Dorian in het Caribisch gebied houdt de rederijen goed bezig. Dorian groeit naar verwachting uit tot een orkaan categorie 4, ofwel een hurricane. De storm gaat momenteel ten noorden van de Bahama’s richting Florida waardoor rederijen hun cruiseschepen moeten omleiden. Veel privé-eilanden op de Bahama’s worden gesloten vanwege de naderende storm, bijvoorbeeld Great Stirrup Cay van Norwegian Cruise Line, Half Moon Cay (Holland America Line & Carnival) en Coco Cay.

De Bahamas Paradise Cruise Line’s Grand Celebration fungeert gedeeltelijk als evacuatie cruiseschip voor gasten van de Grand Bahama’s.

Carnival Cruise Line, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean Int. voeren routewijzigingen door. Zo kiezen de rederijen ervoor om cruises 2 dagen langer te laten duren omdat Miami en Port Canaveral onbereikbaar zijn. Dit geldt onder andere voor de Navigator of the Seas, Empress of the Seas en de Mariner of the Seas.

Norwegian Cruise Line laat gasten de keuze op de Norwegian Breakaway of zij in Cozumel van boord gaan om vandaar uit naar huis te vliegen of toch aan boord te blijven en mee te varen terug naar Florida. De Norwegian Sun moet noodgedwongen drie havens annuleren en heeft Cozumel  toegevoegd als alternatief.

Hevige stormen en orkanen komen in het Caribisch gebied vaak voor tijdens het Hurricane season dat loopt van 1 juni tot eind november. De piek ligt zo tussen half augustus en eind september.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Routewijzigingen in het Caribisch gebied en Florida door storm Dorian

  • 1 september 2019 om 09:34
    Permalink

    Enkelt het alleen cruise moet makkelijker en goedkoper worden 👍👍

Reacties zijn gesloten.