Carnival’s Miami Cruise Terminal F uitgebreid voor zusterschip Mardi Gras

Carnival Cruise Line heeft deze week groen licht gekregen van de lokale autoriteiten in Miami om Cruise Terminal F van PortMiami volledig te renoveren en uit te breiden. Het doel is om de terminal geschikt te maken om Carnival’s nieuwe Excel klasse schepen te ontvangen, te beginnen met het zusterschip van de Mardi Gras.

Het momenteel nog naamloze schip zal bij oplevering in 2022 Miami als thuishaven krijgen. Dat zal gebeuren in het jaar dat Carnival haar 50-jarig bestaan viert. Met de komst van haar tweede LNG cruiseschip naar Zuid-Florida blijft Carnival Cruise Line veruit de grootste cruiserederij in Miami.

Na de renovatie wordt Terminal F, de derde cruiseterminal in Miami die exclusief opereert voor Carnival. Onderdeel van de afspraken is dat de Carnival de komende 20 jaar de terminal zal gaan gebruiken. Daarnaast is er een optie om die periode twee keer uit te breiden met 7 jaar.

Het eenvoudige en open ontwerp van de terminal moet voor meer efficiëntie en flexibiliteit zorgen. Waardoor het Carnival’s grootste klasse schepen optimaal kan accommoderen. De laatste technologieën worden ingezet om het inschepingsproces sneller te laten verlopen o.a. door gezichtsherkenningstechnologie.

De uitbreidingsplannen zullen ertoe leiden dat Terminal F de grootste terminal van Carnival in Noord-Amerika wordt. Alle renovaties zullen volgens planning in oktober 2022 gereed zijn. Dat is ruim op tijd om het tweede Carnival Excel-klasse schip te verwelkomen eind 2022.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!