Costa Smeralda voor tweede keer vertraagd

Meyer Turku heeft Costa Cruises geïnformeerd dat de oplevering van de Costa Smeralda helaas weer vertraging heeft opgelopen. De verwachting was dat het duurzame LNG schip eind november overgedragen kon worden.  De werf en rederij proberen nu in december het schip op te leveren. De eerste cruise kan dan naar verwachting 21 december 2019 vanaf Savona plaats vinden.

“De vertraging komt door de hoge complexiteit en omvang van dit project, ” aldus Meyer Turku in een verklaring.

Half september maakte de rederij bekend dat het schip eind november in plaats van eind oktober zou worden opgeleverd. De eerste zeetest werd met het schip begin oktober uitgevoerd.

Costa Cruises informeert alle gasten die een cruise geboekt hebben tussen 30 november en 20 december 2019.

Wat kunnen we verwachten van de Costa Smeralda?

Net als het zusterschip Costa Toscana dat in 2021 wordt opgeleverd, zal Costa Smeralda zowel in de havens als op zee gebruik maken van LNG als brandstof. Van alle fossiele brandstoffen is dit de zuiverste, met een lagere impact op het milieu. Met LNG wordt de uitstoot van zwaveldioxide praktisch tot nul herleid, alsook de emissie van fijnstof.

Costa Smeralda wordt een ambassadeur voor het beste wat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. Samen met bekende partners en merken zal de passagier kunnen genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities.

Het schip zal over elf restaurants beschikken, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken. Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

Route

De Costa Smeralda vaart 1-weekse routes vanaf Savona. Je kunt ook in Marseille, Barcelona of Civitavecchia starten. Deze 8-daagse cruise vaart het schip elke week tot april 2021. Daarbij bezoekt de Costa Smeralda de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag). Tijdens de zomer 2020 brengt de Costa Smeralda een bezoek aan Cagliari op het eiland Sardinië in plaats van La Spezia. In het winterseizoen van 2020/21 vaart de Costa Smeralda vanaf 1 oktober in plaats van Cagliari naar Palermo op Sicilië. De route blijft verder hetzelfde.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Eén gedachte over “Costa Smeralda voor tweede keer vertraagd

  • 30 oktober 2019 om 18:03
    Permalink

    Worden er alternatieven aangeboden als het schip vertraagd? Het is toch voor de passagiers een grote teleurstelling omdat ze zo naar deze cruise uitgekeken hebben. Hoop niet dat het verder vertraagd wordt, anders moeten wij ook uitkijken naar iets anders.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.