Vertraging voor nieuwe Costa Smeralda

Costa Smeralda, het eerste schip van Costa Cruises dat aangedreven wordt door het milieuvriendelijke vloeibaar aardgas (LNG), zal een paar weken later worden opgeleverd dan voorzien. Dat heeft de rederij net vernomen van de Finse scheepswerf Meyer Turku.

Helaas zijn door deze vertraging alle eerste cruises en inauguratie-evenementen geannuleerd. De eerste cruise van Costa Smeralda staat nu geprogrammeerd voor 30 november 2019, met een vertrek vanuit Savona, Italië. De cruiseroute, die elke week wordt herhaald tot in april 2021, blijft onveranderd. Tijdens deze zeven nachten cruise in de Westelijke Middellandse Zee bezoekt het schip de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag).

Neil Palomba, algemeen directeur van Costa Cruises, verontschuldigt zich voor de vertraging en de gevolgen voor passagiers. “We hebben altijd voorrang gegeven aan het creëren van een unieke vakantiebeleving voor onze gasten, met een schip dat op en top af is. Helaas heeft de Meyer Turku Werf meer tijd nodig om de Costa Smeralda tot in de puntjes af te werken. Voor ons is dat cruciaal.”

“Tegelijk wil ik ook benadrukken dat Costa Smeralda een zeer innovatief schip is, zowel op gebied van technologie als conceptueel. Wij zijn de eerste cruisegroep om te investeren in een schip met vloeibaar aardgas als brandstof, wat een belangrijke stap is in de emissiestrijd. Onze rol als pionier zal een positieve invloed hebben op de gehele cruisesector.”

Costa Cruises informeert momenteel alle reiskantoren en klanten die cruisevakanties voor 30 november geboekt hebben.

Net als het zusterschip Costa Toscana dat in 2021 wordt opgeleverd, zal Costa Smeralda zowel in de havens als op zee gebruik maken van LNG als brandstof. Van alle fossiele brandstoffen is dit de zuiverste, met een lagere impact op het milieu. Met LNG wordt de uitstoot van zwaveldioxide praktisch tot nul herleid, alsook de emissie van fijnstof.

Costa Smeralda wordt een ambassadeur voor het beste wat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. Samen met bekende partners en merken zal de passagier kunnen genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities.

Het schip zal over elf restaurants beschikken, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken. Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)