Gasten Celebrity Xpedition krijgen reissom terug na evacuatie

Inmiddels zijn meer details bekend geworden over de evacuatie van de 46 passagiers van de Celebrity Xpedition, het kleine expeditieschip van Celebrity Cruises dat dinsdagavond aan de grond liep. Dat gebeurde volgens diverse media ten Noorden van het grote Isabela eiland, bij Vicente Roca Point op een zandbank. Nadat het schip een alarmsignaal afgegeven had op dinsdagavond rond kwart voor zes lokale tijd, kwam de hulpactie op gang. De cruise was gestart op 2 november in Baltra en zou 9 november 2019 daar ook weer eindigen.

Alle passagiers zijn met de Celebrity Flora naar Baltra gebracht, waar ze wachten op hun terugvluchten. Daarbij wordt voor een hotel gezorgd. Alle passagiers krijgen hun reissom terug en een zelfde tegoed voor een toekomstige cruise met Celebrity Cruises.

Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is, alleen dat de Celebrity Xpedition aan de grond vastliep. De rederij onderzoekt wat er gebeurd is en de eventuele gevolgen voor flora & fauna in de buurt van het schip.

Wil je meer weten over expeditiecruisen? Kijk dan even hier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

2 thoughts on “Gasten Celebrity Xpedition krijgen reissom terug na evacuatie

 • 10 november 2019 om 13:53
  Permalink

  Hi Miriam, Ik ga misschien op World Cruise Met CMV Columbus 2020.
  Weet jij iets over het verplicht aanvragen diverse VISA ?? Vooral China, India, Sri Lanka doen daar nogal moeilijk over en het kost vele €€€€ .! Dat slechts voor een bezoekje aan land voor een paar uur !!
  Vroeger was het zo, dat als een excursie ging maken aan wal vanaf het schip, je daarvoor een visum kreeg. Maar nu ??? Hoor graag van je.

 • 11 november 2019 om 21:19
  Permalink

  Hoi Yvonne, ik heb je een mail gestuurd 🙂
  met vriendelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.