Eerste stuk staal gesneden voor expeditieschip Janssonius

Deze week vond het snijden van het eerste staal plaats voor expeditieschip Janssonius van Oceanwide Expeditions. Dit gebeurde op de Brodosplit scheepswerf in Split, waar het schip gebouwd wordt. De Janssonius is een zusterschip van de Hondius die dit jaar werd opgeleverd. Op het nieuwe expeditieschip kunnen 174 mense mee, en is vrijwel identiek in grootte en design. Bovendien heeft het schip een ijsklasse Polar Class 6, dat overeenkomst met 1A super (1A+).

De Janssonius zal in 2021 worden opgeleverd. Vanaf november 2021 zal het schip in Arctische en Antarctische wateren gaan varen. De eerste reis start op 5 november 2021 wanneer ze naar South Georgia zal varen. De routes van de Janssonius maakt de rederij binnenkort bekend.

Meer informatie over Oceanwide vindt je bij:

Waterproof Cruises & Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)