Eerste stuk staal gesneden voor expeditieschip Janssonius

Deze week vond het snijden van het eerste staal plaats voor expeditieschip Janssonius van Oceanwide Expeditions. Dit gebeurde op de Brodosplit scheepswerf in Split, waar het schip gebouwd wordt. De Janssonius is een zusterschip van de Hondius die dit jaar werd opgeleverd. Op het nieuwe expeditieschip kunnen 174 mense mee, en is vrijwel identiek in grootte en design. Bovendien heeft het schip een ijsklasse Polar Class 6, dat overeenkomst met 1A super (1A+).

De Janssonius zal in 2021 worden opgeleverd. Vanaf november 2021 zal het schip in Arctische en Antarctische wateren gaan varen. De eerste reis start op 5 november 2021 wanneer ze naar South Georgia zal varen. De routes van de Janssonius maakt de rederij binnenkort bekend.

Meer informatie over Oceanwide vindt je bij:

Waterproof Cruises & ExpeditionsWaterproof Cruises & Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.