Norwegian Jade vertrekt in zomer 2021 vanuit Amsterdam

Norwegian Cruise Line heeft bekendgemaakt dat vanuit Amsterdam in 2021 de Norwegian Jade zal gaan varen. De Norwegian Jade arriveert op 7 mei vanuit New York in Amsterdam, waarna ze 7 maal vertrekt uit de hoofdstad. Dit zal zij doen tot 25 juni 2021. Het schip maakt 10- tot 13-daagse reizen naar o.a. Engeland, Ierland en Schotland.

Vier 10-daagse reizen gaan naar de Britse Eilanden inclusief Frankrijk. Deze cruises vertrekken op 7 mei, 28 mei, 16 juni en 25 juni 2021. Op 16 mei (13-daagse) en 6 juni 2021 (11-daagse) vaart de Jade wat langere routes met havens in Schotland zoals Edinburgh, Invergordon (voor Inverness) en Kirkwall.

De Norwegian Jade herpositioneert naar de Baltische Staten op de 11-daagse cruise van 4 juli vanuit Amsterdam eindigend in Kopenhagen. Vanuit daar maakt het schip 4 cruises in de Oostzee.

Nieuw: Langere routes

Norwegian Cruise Line introduceert in 2021 de ‘Extraordinary Journeys’. Dit zijn 11- tot 22 daagse cruises die langer zijn met veel nieuwe havens op de route. Deze cruises gaan naar verschillende continenten en bestemmingen. Denk aan een 22-daagse Afrikaanse safari met bezoek aan de Seychellen op Norwegian Dawn tot aan een 15-daagse Alaska reis op Norwegian Sun. Vijf van de zeventien schepen tellende vloot zullen deze cruises gaan doen: Norwegian Jade, Norwegian Pearl, Norwegian Sky, Norwegian Star en Norwegian Sun.

  • Norwegian Star zal van 2 januari tot 16 april acht Extraordinary Journeys varen, waarvan zeven in Zuid-Amerika en één in Noord-Europa. Zij zal van 2 januari tot 13 maart een reeks 14-daagse cruises varen vanuit Santiago (San Antonio), Chili en Buenos Aires, Argentinië, waarbij ze, door om het zuidelijkste puntje van Kaap Hoorn heen te varen, de gasten de mogelijkheid biedt om de Zuid-Amerikaanse kust aan de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan te ontdekken. Gedurende de reis worden de volgende bestemmingen bezocht: Puerto Montt, Puerto Chacabuco, Punta Arenas, Ushuaia, Puerto Madryn, Stanley, Montevideo en Punta del Este.
  • Op 27 maart ontdekken reizigers zes landen en varen door het Panamakanaal op Norwegian Star’s 17-daagse Zuid-Amerikaanse reis om in Miami te eindigen. Ze bezoekt Coquimbo, Arica, Pisco, Lima, Trujillo, Puerto Limon, Roatan, Harvest en Costa Maya.
  • Norwegian Star zal vervolgens op 16 april een 16-daagse Extraordinary Journey varen van New York naar Europa, waarbij ze zal cruisen naar de Britse eilanden, Frankrijk en IJsland. Onderweg worden de steden Halifax, Belfast, Dublin, Cork, Liverpool, Portland, Parijs en Reykjavik bezocht. Overigens vindt er in Reykjavik een overnachting plaats waardoor gasten meer tijd krijgen om de verbluffende natuurlijke schoonheid van de stad te ontdekken.
  • De Norwegian Jade vaart deels overlappend aan Norwegian Star een 15-daagse Extraordinary Journey van New York naar Amsterdam op 22 april met cruises naar Halifax, een overnachting in Reykjavik, Belfast, Holyhead, Parijs, Brussel en Brugge.

Panamakanaal

Vanaf 13 januari 2021 introduceert NCL voor het eerst cruises door het Panamakanaal vanuit Panama-Stad. Norwegian Sun biedt tot 17 maart 8- tot 16-daagse reizen aan en vervolgens vaart Norwegian Sky 9-daagse cruises van 2 tot 29 november. Gasten beginnen of eindigen hun cruise aan weerszijden van het Panamakanaal in Colon of Fuerte Amador in Panama. Hierbij wordt er van kust tot kust gevaren om zo enkele van de meest gewilde bestemmingen in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika te verkennen. Veel havens worden bezocht, waaronder Puerto Plato, Puerto Limon, Puntarenas, San Juan del Sur, Acajutla, Puerto Quetzal, Huatulco, Cozumel, Costa Maya, Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Cartagena, Kralendijk, Oranjestad, Willemstad, Ochos Rios, Georgetown, Roatan, Castries, Basseterre, St. Thomas, Tortola, het privé strand Harvest Caye en het privé eiland op de Bahamas, Great Stirrup Cay.

Norwegian Sun biedt ook Panamakanaal-cruises tussen Port Carnaveral en Panama City in januari en februari 2021 aan. Op 25 maart vaart zij van Panama City naar Seattle om vanaf daar naar Alaska te varen. In oktober en december zal Norwegian Sky geselecteerde Panamakanaalcruises varen tussen Miami en Panama City. Op 23 december zal Norwegian Pearl een 11-daagse rondreis aanbieden vanuit Miami.

Middellandse zeegebied vanuit Athene

Norwegian Pearl vertrekt vanuit Miami op een 16-daagse trans-Atlantische reis op 5 april en bezoekt Ponta Delgada, Sevilla, Granada, Valencia, Barcelona, Cannes, Florence, Pisa en Rome om het cruiseseizoen naar de Griekse eilanden te starten. Ze zal een havenrijke 11-daagse reisroute varen vanuit Rome en de meest begeerde steden in Italië verkennen, inclusief Florence, Pisa, Napels en Messina. Daarnaast gaat de cruise langs de Griekse eilanden Rhodes, Mikonos, Volos en Santorini, de Turkse steden Kusadasi en Istanbul en uiteindelijk eindigen in Athene. Hiervandaan gaat het eerste zevendaagse reisseizoen van start.

Van 2 mei tot 7 november gaat het schip vanuit Athene naar Griekenland, Turkije, Cyprus en Israël, met bezoek aan één of twee havens per dag met slechts zeven dagen op zee gedurende het hele seizoen. Gasten ontdekken de historische, religieuze en prachtige bezienswaardigheden van de regio met volle dagen in Ashdod, Haifa, Istanbul, Mikonos en Santorini en korter bezoek in Kusadasi, Patmos, Volos, Rhodes, Cofu, Argostoli, Limasol en Palermo.

Op 7 december keert Norwegian Pearl terug naar Miami op een 16-daagse reis vanuit Rome, met tussenstops in Florence, Pisa, Provence, Barcelona, Valencia, Alicante, Sevilla, Granada, Lissabon en Ponta Delgada.

Heb je ook zin gekregen om bijvoorbeeld gemakkelijk vanuit Amsterdam te cruisen met NCL? Dit is al mogelijk vanaf €1276 (10 dagen)

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)