Regal Princess op 6 mei in Rotterdam

Op woensdagmorgen 6 mei arriveert om 07.00 14:00 uur de Regal Princess bij Cruiseport Rotterdam aan de Holland Amerikakade. Het cruiseschip heeft 1.000 passagiers aan boord. Het gaat om Nederlandse – en uit andere Europese landen afkomstige bemanningsleden van de Holland America Group. De reizigers zijn op weg naar huis en verlaten in Rotterdam het schip.

De komst van het schip is zorgvuldig voorbereid conform de maatregelen van het RIVM en goedgekeurd door de autoriteiten. Om 17.00 uur Vrijdag vertrekt de Regal Princess weer uit de haven.Eerst naar Southampton

De Regal Princess van Princess Cruises vertrok afgelopen weekend met 1200 Europese bemanningsleden vanuit Fort Lauderdale, Florida voor haar transatlantische oversteek naar Europa. De bemanning aan boord is afkomstig van verschillende cruiseschepen van Princess Cruises en Holland America Line, cruisemerken van de Holland America Group. Zij worden per schip naar huis gepatrieerd vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De Regal Princess zet eerst koers naar Southampton waar het op 5 mei 2020 wordt verwacht. De repatriëring is onderdeel van een plan van de Holland America Group om duizenden bemanningsleden met 8 cruiseschepen uit de vloot terug naar huis te brengen d.w.z. bestemmingen in Europa, Azië, Zuid-Amerika en de Caribbean.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.