Cruisereiziger
Wereldcruise

Cruiseschip Artania met 8 passagiers terug in Duitsland

Het laatste cruiseschip met passagiers aan boord, is maandag aangekomen in het Duitse Bremerhaven. De Artania van Phoenix Reisen was op wereldcruise toen het Coronavirus uitbrak in de wereld. De Artania startte haar wereldcruise op 21 december 2019 in Hamburg en was dus al even onderweg. Tijdens het bezoek aan Sydney half maart, was het Coronavirus de wereld aan het overgaan en bleek hoe serieus de situatie aan het worden was. Een klein aantal passagiers besloot om de cruise af te breken en terug te vliegen naar Duitsland.

Fremantle

De Artania ging verder op haar wereldreis naar haar volgende stop, het Australische Fremantle. Daar bleek dat het Corona virus toch al aan boord was gekomen. Zeven positief geteste mensen werden van boord gehaald en in ziekenhuizen opgenomen of in quarantaine geplaatst. Later is dat aantal opgelopen naar 36, passagiers en crewleden.
De meeste passagiers zijn op 29 maart teruggevlogen naar Duitsland. Acht passagiers konden of wilden dit niet en besloten met het cruiseschip terug te varen naar Duitsland. Ondertussen startte de Artania op 3 april haar verplichte twee weken quarantaine in Fremantle.

Op 18 april mocht de Artania de stad Fremantle in Australië verlaten en begon ze aan haar terugreis. Onderweg zijn nog meer dan 230 Filipijnse personeelsleden in Manila en Benoa thuisgebracht. Het schip ging daarna met een geminimaliseerde bemanning van 75 crew en 8 passagiers terug naar Bremerhaven.

Met dank aan Peter voor de foto van de Artania vanaf de vuurtoren Brandaris op Terschelling.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)