Holland America Line annuleert meer cruises

Met reis- en haven beperkingen die in de nabije toekomst blijven gelden als gevolg van wereldwijde gezondheidsproblemen door de Corona-pandemie, verlengt Holland America Line de pauze van cruise activiteiten en annuleert het in 2020 extra vertrekken uit de havens van Vancouver, British Columbia, Canada. Daarnaast cancelt ze geselecteerde routes naar Hawaii voor begin 2021.

De volgende cruises zijn geannuleerd:

Eurodam:

  • 22-daagse Panamakanaal cruise vertrek 26 september 2020, van Vancouver naar Fort Lauderdale, Florida

Koningsdam:

  • Zevendaagse Pacific Northwest-cruise vertrek 26 september 2020, van Vancouver naar San Diego, Californië.
  • 17,- en 18-daagse Circle Hawaii Voyages, vertrek 16 januari en 2 februari 2021, rondreis vanuit San Diego.

Maasdam:

  • 16-daagse Mexico- en Sea of Cortez-route vertrek 21 september 2020, van Vancouver naar San Diego.

Noordam:

  • 14-daagse North Pacific Crossing vertrek 27 september 2020, van Vancouver naar Yokohama, Japan.

Volendam:

  • Drie- en zevendaagse Pacific Northwest- en kustcruises, vertrek 30 september, 3 oktober en 10 oktober 2020, vanuit Vancouver.

Westerdam:

  • 17-daagse Circle Hawaii cruise vertrek 20 september 2020, vanuit Vancouver.
  • 23-daagse Inca Discovery cruise vertrek 7 oktober 2020, van Vancouver naar San Antonio (Santiago), Chili.

Tevens zijn alle kortere segmenten binnen de bovenstaande cruise vertrekken geannuleerd. Collectors Voyages die back-to-back cruises combineren, inclusief de bovenstaande vertrekdata, worden ook geannuleerd.
Gasten ontvangen automatisch toekomstig cruise tegoed

Cruisereizigers waarvan hun cruise geannuleerd is, krijgen automatisch Future Cruise Credit (FCC). Het FCC houdt het volgende in:

  • Volledig betaald: Aangezien uw boeking volledig is betaald, ontvangt u een toekomstig cruise tegoed dat 125% is van het betaalde cruisetarief. Dit tegoed kan worden toegepast op het cruisetarief van een nieuwe boeking. Het door Holland America Line ontvangen bedrag dat hoger is dan het basistarief, kan worden overgeboekt naar een nieuwe boeking of wordt terugbetaald via de betalingsmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. Het toekomstige cruise tegoed is 12 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum en kan worden gebruikt voor nieuwe cruiseboekingen die vertrekken tot en met 31 december 2022. U ontvangt de volledige voorwaarden van de toekomstige cruisecredits met uw FCC-bevestiging.
  • Deels betaald: Als compensatie voor de wijziging in uw reisplannen bieden wij u bonus Future Cruise Credits aan, die een meerwaarde bieden voor het plannen van een nieuwe reis naar keuze. U ontvangt het dubbele van het gestorte bedrag (tot het bedrag van het basis cruisetarief) als Future Cruise Credit (FCC). Het minimum FCC-bonusbedrag is € 100. Als u bijvoorbeeld € 200 per persoon heeft betaald, ontvangt elke persoon een Future Cruise Credit dat gelijk is aan het betaalde bedrag plus een bonus-FCC van € 200. Als u onder een van onze speciale aanbiedingen heeft geboekt en minder dan € 100 per persoon heeft betaald, ontvangt u een toekomstig cruise tegoed van het betaalde bedrag plus € 100 per persoon bonus FCC. Met dit tegoed wordt afgezien van de vereiste aanbetaling bij uw nieuwe cruise boeking met een reisduur van maximaal 29 dagen. Het door Holland America Line ontvangen bedrag dat hoger is dan het bedrag dat is gebruikt om het Future Cruise Credit te berekenen, kan worden overgeschreven naar een nieuwe boeking of wordt terugbetaald via de betalingsmethode die is gebruikt voor de oorspronkelijke aankoop. Het toekomstige cruise tegoed is 12 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum en kan worden gebruikt om cruises te boeken die vertrekken tot en met 31 december 2022. U ontvangt de volledige voorwaarden van de toekomstige cruisecredits met uw FCC-bevestiging.

De bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die geboekt hebben via een charter sailing. Andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -voorwaarden kunnen van toepassing zijn als de cruise niet via Holland America Line is geboekt.

Zoals eerder aangekondigd, verlengde Holland America Line de pauze van wereldwijde cruise activiteiten en annuleerde alle cruises naar Alaska, Europa en Canada / New England voor 2020. Daarnaast zal Amsterdam de 79-daagse Grand Africa Voyage niet uitvoeren.

Neem voor meer informatie over Holland America Line contact op met een reisadviseur, bel 0800-SAIL HAL (0800-7245-425) of bezoek hollandamerica.com.

Bekijk hier de annuleringen & herstart van rederijen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)