Hurtigruten stopt voorlopig weer met expeditiecruises

Als reactie op de uitbraak van het Coronavirus aan boord van MS Roald Amundsen, schorst Hurtigruten tijdelijk alle expeditie-afvaarten op MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen en MS Spitsbergen tot nader order.

Zeker 36 bemanningsleden en verschillende gasten hebben positief getest op COVID-19 tijdens de uitbraak aan boord van het expeditiecruiseschip MS Roald Amundsen.

“De veiligheid en het welzijn van onze gasten en bemanning is de hoogste prioriteit van Hurtigruten. We richten ons nu op alle beschikbare inspanningen om voor onze gasten en collega’s te zorgen. We werken nauw samen met de Noorse nationale en lokale gezondheidsautoriteiten voor follow-up, informatie, verder testen en het volgen van het virus”, zegt Daniel Skjeldam, CEO in Hurtigruten.

“In het licht van de recente toename van nieuwe gevallen van COVID-19 wereldwijd, is de enige verantwoordelijke keuze om alle expeditie-afvaarten op te schorten totdat we er absoluut zeker van zijn dat we onze operaties kunnen uitvoeren in overeenstemming met alle vereisten van de autoriteiten en met de even strengere eisen die we onszelf hebben opgelegd”, zegt CEO in Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

Hurtigruten is vanaf maandag bezig met het bereiken en informeren van gasten die geboekt zijn over de nu geannuleerde reizen. De beslissing heeft géén gevolgen voor de Hurtigruten postroutes langs de Noorse kust.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.