National Geographic Endurance komt 3 december naar Holland Amerikakade in Rotterdam

Het nieuwe expeditieschip van Lindblad Expeditions National Geographic Endurance zal op 3 december een kort bezoek brengen aan Rotterdam, volgens Royal Dirkzwager en bevestigd door Cruise Port Rotterdam. Ze zal ‘s nachts binnenvaren bij Hoek van Holland en daarna naar de Holland Amerika kade varen.

Het schip werd gebouwd in Noorwegen door de Noorse scheepsbouwer Ulstein en heeft haar eerste zeetest in februari 2020 in Noorwegen succesvol afgerond. De oplevering aan de rederij heeft plaatsgevonden in april. Daarna werd het stil rondom het schip. Op 2 april 2020 stond haar maiden voyage op het programma vanuit Svalbard (Spitsbergen) maar die kon uiteraard vanwege de coronapandemie niet door gaan.

Het schip kan 126 gasten huisvesten. Het is gebouwd volgens de hoogste ijsklasse (Polar klasse 5) voor een passagiersschip waardoor het schip het hele jaar door in polaire omgevingen kan opereren. Het beschikt over een bijzondere X-Bow, ten gunste van zowel het comfort aan boord als een betere brandstofefficiëntie en minder uitstoot in verband met de impact op het milieu. Aan boord zijn onder andere kajaks, zodiacs en een verkenner (ROV) voor onder water.

De voorlopige aankomst tijd is 00:15 bij Hoek van Holland en rond 02:00 bij Holland Amerikakade. De reden van de komst van het schip was voor een ‘survey’, voor onderzoek. Aan wat is niet bekend.
Update:
Het schip vertrok vrijdagavond 4 december weer. Foto’s van het schip aan de Holland Amerikakade in Rotterdam bekijk je hier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)