Holland America Line verlengt cruise stop tot minimaal eind april

Holland America Line heeft bekendgemaakt dat het haar cruisestop heeft verlengd voor alle cruises met vertrek tot en met 30 april 2021. Hierin vallen alle cruises naar Alaska, Mexiciaanse Riviera, Pacifische kust, het Caribisch gebied, de Middellandse Zee en Canada/New England.

De rederij annuleert daarnaast ook alle Alaska cruises tot half mei 2021, Alaska-vertrekken op 3 schepen tot begin juni, alle Land + Sea Journeys verbonden aan de geannuleerde Alaska afvaarten, cruises in de Middellandse Zee tot begin juni en Zaandam’s Canada/New England routes tot en met augustus 2021.

Kort samengevat zijn dit de cruises die door deze cruisestop getroffen:

 • Alle cruises met vertrek tot en met 30 april 2021.
 • Alaska: Eurodam en Oosterdam tot en met de eerste week van juni (van/naar Seattle), Koningsdam tot half mei (van/naar Vancouver), Nieuw-Amsterdam en Noordam tot half mei (van/naarV Vancouver en Whittier), Zuiderdam tot begin juni (van/naar Vancouver).
 • Middellandse Zee: Volendam cruises tot begin juni (tussen Venetië en Civitavecchia), Westerdam tot begin juni (tussen Venetië en Piraeus).
 • Canada/New England: Zaandam cruises tot augustus 2021 (tussen Boston en Montreal).

Gasten en hun reisagenten worden op de hoogte gebracht van de annuleringen en opties voor Future Cruise Credits (FCC) en omboekingen.

Holland America Line volgt het protocol van de CDC nauwgezet en bereidt schepen voor en implementeert procedures om te voldoen aan alle vereisten voor goedkeuring om na de pauze te varen.

Gasten ontvangen automatisch Future Cruise Credit

Cruises die worden beïnvloed, worden automatisch geannuleerd. U hoeft niets te doen wanneer u kiest voor het Future Cruise Credit (FCC). Alle gasten ontvangen als volgt een FCC per persoon:

 • Volledig betaald: Wie het volledige bedrag heeft betaald, ontvangt 125% FCC van het basis cruisetarief dat aan Holland America Line is betaald.
 • Niet volledig betaald: Wie niet het volledige bedrag heeft betaald, ontvangt een FCC van 200% over de aanbetaling die voor de cruise betaald is. Het minimale FCC bedrag is €100 en het maximum is het bedrag van het betaalde basis cruisetarief.

De FCC is 12 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte en kan worden gebruikt voor het boeken van cruises met een vertrekdatum tot en met 31 december 2022.  Overige aankopen – zoals excursies aan wal, cadeaus, diners en spa’s – worden niet meegenomen naar een nieuwe boeking en worden teruggestort naar de oorspronkelijke vorm van betaling. Andere bedragen, zoals vliegtarieven, die aan Holland America Line zijn betaald, kunnen worden meegenomen naar de nieuwe boeking of die zullen automatisch worden terugbetaald via de betalingsmethode die is gebruikt voor de aankoop van de diensten.

Volledige restitutieoptie ook beschikbaar

Gasten die de voorkeur geven aan 100% restitutie van het aan Holland America Line betaalde geld, kunnen uiterlijk 15 februari 2021 het formulier ‘Annuleringsvoorkeuren’ invullen om deze voorkeur aan te geven.

Bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die een charter cruise hebben geboekt. Er kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn als de cruise niet via Holland America Line is geboekt. Zie de voorwaarden in het formulier Annuleringsvoorkeuren voor alle details.

Holland America Line onderbrak al eerder haar wereldwijde cruiseactiviteiten en annuleerde toen alle vertrekken op alle schepen tot en met 31 maart 2021.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Holland America Line verlengt cruise stop tot minimaal eind april

 • 7 januari 2021 om 11:04
  Permalink

  Gaan jullie ook naar noordkaap dat is de wens van ons allebei
  Grt corneel en henriette

 • 7 januari 2021 om 22:17
  Permalink

  Hallo Henriette,

  De Nieuw Statendam vertrekt dit jaar alleen op 27 juni 2021 naar de Noordkaap. Routes voor 2022 zijn net bekend: de Volendam en de Rotterdam gaan in ieder geval dan ook 🙂

  Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.